Ne Kadar Haberleri

Besilik Erkek Sığır Desteği Başvurusunda Son Gün Ne Zaman

Besilik Erkek Sığır Desteği Başvurusunda Son Gün Ne Zaman
Bu haber 27 Ocak 2022 - 20:33 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yurt içinde doğan 12 aylık yaştan büyük, küpelenmiş ve TÜRKVET kaydı olan 1 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasında mevzuatlara uygun olarak kesimhanelerde kesilen besilik erkek sığır desteklerinde son gün 31 Ocak 2022.

Hayvan Başına 250 TL Destek Verilecek

Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen erkek sığır desteklemesinden faydalanmak için başvurularda son gün 31 Ocak 2022. Besilik erkek sığır desteğinde hayvan başına verilecek olan 250 TL destek için gerekli belgelerini tamamlayan yetiştiriciler başvurusunu bu süreye kadar gerçekleştirmesi gerekiyor.

Okunmalı : Pakdemirli 100 Bin Lira Hibe Verileceğini Açıkladı.

Destek Verilmesinde Şartlar

Başvurularda 1 Ocak ile 31 Aralık tarihleri arasında TÜRKVET’e kaydının yapıldığı besilik erkek sığırların 12 aylık yaştan büyük olması ve yasalar kapsamında kesimhanelerde kesilmiş olması gerekiyor. Ayrıca besilik sığırın asgari karkas ağırlığının

  • Angus Herfod Charolais gibi etçi ırk melezleri için 320 kg olması,
  • Simental, Montofon gibi kombine ırk melezleri için ise 300 kg
  • Yerli ırklarda 220 kg
  • Manda ırklarında 200 kg olması gerekiyor.

Söz konusu belirtilen ağırlıkların Kırmızı Et sistemine (KES) girmesi de önemli bir husus.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Besilik Erkek sığır desteğinden faydalanmak isteyen hayvan yetiştiricileri bu hayvanlara ait tartı cetveli, hayvan düşüm pasaportu, müstahsil makbuzu veya faturası gibi evraklarını hazırlayarak İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine kontrol ettirmeleri ve sonrasında da Kırmızı Et Üreticileri Birliğine vermeleri halinde hayvan başına 250 TL destek alabilecekler.

Besi ırkı ve diğer hayvanların desteklemeleri ile ilgili diğer tüm hususlardaki ayrıntıları İl ve İçle Tarım orman Müdürlüklerinden öğrenebiliyorsunuz. Besilik erkek sığır desteği her ili kapsamıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER