Ne Kadar Haberleri

2022 Devlet Engelli Maaşı Yardımı Aylığı Ne Kadar Nasıl Kimler Alır?

2022 Devlet Engelli Maaşı Yardımı Aylığı Ne Kadar Nasıl Kimler Alır?
Bu haber 25 Ocak 2022 - 2:47 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Devletin onlarca kalem nakdi ve hizmet yardımları bulunuyor. Bu yardımlara ihtiyacı olan kişiler başvuru ile birlikte gerekli şartları taşıyor olmaları halinde aylık alınıyor. Bunlardan birisi olan devletin engelli maaşı yardımı nasıl alınır? Ne Kadar? Kimler alabilir sorusuna cevap aradık.

Engelli Maaşı Aylığı Ne Kadar?

Engelli maaşları kişinin engel durumuna göre yapılıyor. Yani engel oranı yüksek olanlar daha fazla yardım maaş alıyor. Su anlamda güncel olarak alabileceğiniz yardım tutarları şu şekilde;

  • % 40 – 69 arasında engelli olanların aylığı 661,13 TL
  • % 70 ve üzeri olanların engelli aylığı 991,69 TL

Engelli Maaşı yardımı

Engelli Maaşı Aylığı Yardımı Alma Şartları Neler?

Devlet engeli olan bireylere yardımda bulunuyor. Aylık nakdi yardım yapılması belli kriterlere bağlı olarak gerçekleştiriliyor. Burada başvuru adresiniz ikametinizin olduğu Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakıfları. Gerekli belgeleriniz ile buraya başvuru yapıyorsunuz. Başvuru sonrası gerekli inceleme ile yapılan toplantı sonrası Mütevelli Heyeti bir karara bağlıyor. Karar olumlu çıkması halinde aylık nakdi yardım almaya hak kazanıyorsunuz. Kriterleri taşıyor olmanız bu yardımı almaya hak kazancı anlamına geliyor.

Kimler Engelli Yardımı Alıyor?

Sosyal  güvencesi olmayan, aylık geliri bulunmayan engelli vatandaşlara devlet para yardımı yapıyor. Engelli aylığı maaşı denilen bu husus SYDV tarafından inceleme sonrası veriliyor. Sosyal güvenceden kasıt muhtaçlık sınırı altında gelir olması gerekiyor. Bu sınır rakamı her yıl asgari tutarın değişmesi ile artış gösteriyor. Nitekim bu ücretin üçte biri sınır olarak dikkate alınıyor. 2021 yılında bu sınır tutarı 852 TL idi. Evdeki hane sayısının aylık gelirinin bu rakamdan az olması da önemli.

Sağlık Raporu Alınması Gerekiyor.

Engelli maaşı yardımı başvurusunda 18 yaş üstü olan kişiler ve bu kişilerin vasileri ile vekilleri SYDV ye başvuru yapıyor. Başvuruda bu kişinin en az yüzde 40 ve daha üzeri oranda engelli raporu olması gerekiyor. Raporun tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınması da önemli. Başvuru için Sağlık Kurul raporu gerekli. Eskiden fiziki olarak rapor istenirken bu durum şubat 2020 tarihinde değişti. Artık ilgili makamlar hastanelerde alınan sağlık raporlarını dijital ortamlarda internetten temin ediyor. Yani başvurunuzda rapor göndermenize getirmenize de gerek kalmıyor.

Barınma Yardımı, Elektrik Tüketimi Yardımı, Öğrenci  KYK Bursu gibi bir dizi kalemde yardımda bulunan devlet vatandaşın her türlü nakdi yardımları için sosyal devlet anlayışı içerisinde hareket ediyor.  Bu anlamda belli kriterlere bağlanmış olsa da farklı yardımlarında yapıldığını belirtmek gerekiyor. Bu aşamada yardıma muhtaç, engeli olan kişilere aylık düzenli para yardımları yapılıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER