Ne Kadar Haberleri

2022 Devlet Şartlı Sağlık Gebelik Hamilelik Yardımı Ne Kadar Oldu?

2022 Devlet Şartlı Sağlık Gebelik Hamilelik Yardımı Ne Kadar Oldu?
Bu haber 25 Ocak 2022 - 1:56 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Devletin ihtiyaç sahiplerine bir çok kalemle yardım yaptığını mutlaka biliyorsunuzdur. Fakat burada sizin bu yardımların hangisinden faydalanabileceğiniz hususu önem arz ediyor. Bunlardan birisi de gebelik hamilelik yardımı. Nasıl alınır? Kimler Alır? Ne Kadar Yardım yapılır gibi bir dizi sorunun cevabını sizler için araştırdık.

Gebelik Hamilelik Yardımı Ne Kadar Veriliyor?

Gebe olan anne adaylarının bu yardıma başvuru yapmasında 18 yaş üstü bireyin olması gerekiyor. 0-6 yaş aralığındaki çocuklar ve hamile olan anne adaylarının faydalandığı bu yardım için istenilen husus TC kimlik kartınız. Anne adayları kriterleri yerine getirmeniz halinde hamilelik dönemi boyunca aylık 45 Lira, çocuk için 45 Lira ödeme yapılıyor. Gebelik sonunda doğumun hastanede yapılmış olması halinde de 1 kereliğine 100 TL ücret ödemesi gerçekleştiriliyor. Doğum sonrası ise şartlı lohusalık dönemindeki iki ay boyunca 45 TL yardım miktarı yapılmaya devam ediliyor.

Şartlı Gebelik Hamilelik Yardımı Deniyor

Şartlı sağlık yardıma kalemiyle devletin yaptığı yardım gebelik yardımı olarak biliniyor. Bu desteğin alınması da diğerlerinde olduğu gibi belli şartlar dahilin de yapılabiliyor. Sağlık ve sosyal güvencesi olmayan kişilerin bu desteği almasında hukuki zemin 3294 sayılı yasa ile yapılmış.

gebelik hamilelik yardımı ne kadar

Buna göre aileler çocuklarını belli periyotlarda sağlık kontrolünü yaptırmaları gerekiyor. Hamilelik süresince anne adayının kontrol ve muayenesinin yaptırılması elzem hususlardan biri. Bu yollarda gerekli kriterleri taşıyor olmanız halinde de hamilelik yardımını alıyorsunuz.

Çocuk Yardımı Alınıyor? 300 – 400 – 600 TL

Gebelik Yardımı şartları taşıyan anneye iki ayda bir toplu olarak yapılıyor. Doğumun gerçekleşmesi ile lohusalık 2 aylık dönem sonrası da yardım bitiyor ve kesiliyor. Devlet çocuk yardımı da yapılan kalemler arasında. 15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren doğumun gerçekleşmesi halinde Türk vatandaşlarına birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için 600 TL tek seferlik yardım yapılıyor. Bu yardımın başvurusu ise doğum raporu ile birlikte Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne anne veya baba tarafından yapılıyor. Bu yardım parası ise anneye yatırıldığı için sadece anneler çekebiliyor.

Hiç kuşkusuz devlet yardımları ihtiyaç sahipleri için önemli bir araç. Bu açıdan baktığınızda devlette ihtiyacı olan vatandaşın yanında oluyor. Yapılan yardımlar arasında elektrik tüketim desteği, Engelli Yardımı,  Ev Onarımı alımı yardımı gibi hususlarda bulunuyor. Belirtilen nakit yardımlarının alınabilmesi için ise en önemli kriter muhtaçlık sınırı altında gelirinizin olması.

Sağlık yardımı gibi gebelik yardımı alınmasında düzenli muayene olunması önemli husus. Bu muayeneler sağlık sisteminde kayıtlı olduğu için düzenli muayeneden kaçınanlara yardım yapılmıyor. Bu sebeple düzenli olarak sağlık kuruluşu ile hareket etmeniz de önemli bir husus. Yardım parasının alınmasında ise PTT şubeleri aracılık ediyor. TC kimliğiniz ile birlikte buralardan yapılacak yardım paralarını çekebiliyorsunuz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER