Ne Kadar Haberleri

2022 Devletin Elektrik Tüketim Desteği Yardımı Ne Kadar?

2022 Devletin Elektrik Tüketim Desteği Yardımı Ne Kadar?
Bu haber 25 Ocak 2022 - 3:09 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Vatandaşın ihtiyacına göre farklı yardımlara imza atan devlet talep olması halinde elektrik tüketim desteğini de vermekten kaçınmıyor. Elektrik tüketiminde devlet desteği alınabilmesi için belli şartların olması önemli. Elektrik yardımı ne kadar sorusu olanlar için araştırma yaptık.

Devlet Elektrik Desteği Yardımı Ne Kadar?

Sürekli yardım alan kişilere sağlanan elektrik desteği elbette belli miktarlarda ve tutarlarda gerçekleştiriliyor. Devlet bu yardımı ihtiyaç sahiplerine 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yapıyor. Bu aşamada devletin verdiği elektrik yardımları ile miktar ve tutarlar şu şekilde;

  • 1-2 kişilik haneye 75 kWh 68,67 Lira
  • 3 kişilik haneye 100 kWh 91,56 Lira
  • 4 kişilik haneler 125 KWh 114,44 Lira
  • 5 ve daha üzeri hanelere 150 kWh 137,33 TL

Yardım Alanlara Elektrik Desteği Veriliyor

elektrik tüketim desteği yardımı

Vatandaşın elektrik tüketimindeki ihtiyacını karşılayabilmesi için devletin attığı adımlardan birisi de elektrik yardımları. Bununla ilgili olarak 3294 ve 2022 sayılı yasalar düzenli yardımlarından faydalanan ihtiyacı olan hanelere devlet gerekli desteği sağlıyor.

Elektrik Yardımına Başvurular Nereye Yapılıyor?

Vatandaş elektrik desteğini alabilmesi için bir kuruma başvurması gerekmiyor. İkametinize bağlı olarak düzenli yardım alıyor olmanız halinde T.C. Kimlik kartınız ile birlikte elektrik faturanızı PTT şubelerinde gişelere başvurmanız yeterli oluyor. Önceki dönemlerde ihtiyacınıza binaen yapmış olduğunuz yardım başvuruları kabul görmesi ve halen düzenli olarak yardım alınıyor olması halinde bu destekten faydalanıyorsunuz. İlerleyen süreçte yardım almanıza engel bir husus oluştuğu zaman ise bu destekler iptal ediliyor.

Nakdi Yardım Alınma Şartları Önemli

SYDV nakdi ve yardım desteklerinin iptal edilmesinde sebep bu yardımların alınması şartlarının ortadan kalmasıdır. İkamet edilen hanedeki kişi sayısının muhtaçlık sınırı altında olması gerekir. Bu sınır üzerine çıkıldığı zaman yapılan yardımlar iptal edilir. Hatta verilen yardımlarda geri istenebilir. Devletin KYK Bursu alımı ve barınma ihtiyacı ile ev onarımı gibi yardımları da bulunuyor. Bu hususlarda daha önce ayrıntılara yer vermiştik.

Elektrik Yardımı Sorgulama

Devletin ihtiyacı olan hane ve kişilere yapmış olduğu elektrik yardımı aylık olarak veriliyor. Burada elektrik faturasının ihtiyaç sahibi kişinin üzerine olması önemli. Başka birinin üzerine olan elektrik abonelikleri için yardımlar yapılmıyor. Yardım için sorgulama yapmanıza gerek bulunmuyor.

Elektrik desteği için SYDV şubelerine başvuru yapmanıza da gerek yok. Burada daha önce başvuru yapmanız ve yardım alıyor olmanız yeterli. Bu aşamadan sonra düzenli yardım alan kişiler elektrik faturası ve kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek desteğin ödenmesini isteyebiliyor. Burada şube görevlisi gerekli inceleme sonrası sizin durumunuza göre gelen miktarda yardımı size sağlıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER