Ne Kadar Haberleri

Eşi Cezaevinde Olan Kadına Maaş Ne Kadar?

Eşi Cezaevinde Olan Kadına Maaş Ne Kadar?
Bu haber 25 Ocak 2022 - 5:04 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çok istenmese de toplumda eşi cezaevine giren kadınlar bulunuyor. Bunların bir çoğu meslek sahibi olmasına rağmen bir çoğu da yaşamını idame ettirecek ne mesleğe ne de işe sahip. Bu aşamada yapılan yardımlar söz konusu oluyor. Eşi cezaevinde olan kadına maaş Ne Kadar? Maaş verilir mi gibi soruların yanıtları ise merak ediliyor.

Eşi Cezaevinde Olan Kadına Aylık Maaş Yardım Verilir mi?

Ülkemizde sosyal yardımlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olarak İl ve İlçelerde Valilik ile Kaymakamlıklarda kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca yardımlar yapılıyor. Burada yapılan yardımlar bazı kriterlere bağlanmış durumda. Bu kritere uymayanlar yardım yapılması söz konusu değil. Bunun yanında eşi cezaevinde olan kadına maaş hususu ile yardımda burada belirtilen kalemler içerisinde yer almıyor. Yani cezaevinde eşi olan kişilere maaş olmadığı gibi devletçe yapılan yardımlarda söz konusu değil.

Eşi Cezaevinde Olan Kadına Belediye Vakıfları Yardım Yapar mı?

eşi cezaevinde olan kadına maaş

Bunun yanında yardıma muhtaç durumdaki vatandaşlara Belediye Vakıfları da maddi ve yiyecek türünde yardım yapabiliyor. Bu anlamda muhtaçlara belediyeler yardım yapabilirken tamamen bu yardımın onayı Belediye Mütevelli Heyetince onaylanması gerekiyor. Bu sebeple bir çok belediyenin yardımı söz konusu değil.

Söz konusu yardım olunca devlet sosyal devlet anlayışı içerisinde ihtiyacı olan vatandaşa elini uzatıyor ve devlet yardımları yapıyor. Bu anlamda yıllardır verilen destekler söz konusu. Bu destekler bir defalık ya da aylık gibi hususlarda olduğu gibi ihtiyaca göre iki üç ayda birde yapılabiliyor. Önemli olan sizin ihtiyaç durumunuz ve neden bu yardıma ihtiyaç duyduğunuzdur.

Sivil Toplum Kuruluşlarının Yardımları

Devletin yaptığı yardımlar bir yana eşi cezaevinde olan kadına sivil toplum kuruluşları da yardım yapmaktadır. Burada yapılan yardımlar maaşlar olarak algılanabiliyor. Ancak bu verilen destekler maaş değil yardım olarak yapılmaktadır.

Eşi cezaevlerinde bulunan kadınlara ve ailesine ihtiyaç duyulması halinde gerekli yardımı yapacak STK’lara ulaşmak yine internet üzerinden yapılabiliyor. Ülkemizde en güncel yardım kampanyalarını yürüten Haluk Levent dolayısıyla Ahbap Derneği. Bu anlamda son yıllarda marka haline gelen bu derneğe özelikle sanatçılar başta olmak üzere bir çok değerli insan gerekli yerlere ulaşacak yardımlar için desteklerde bulunuyorlar.  Eşi Cezaevinde olan kadına maaş olmasa da verilen destekler sadece bunlardan birisi. Ne Kadar sorusunun cevabı ise ihtiyacınızda yatıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER