Ne Kadar Haberleri

2022 Muhtaçlık Sınırı Ne Kadar Oldu?

2022 Muhtaçlık Sınırı Ne Kadar Oldu?
Bu haber 10 Ocak 2022 - 6:42 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bilindiği üzere özellikle devletin vatandaşa yaptığı nakdi yardımlar muhtaçlık sınırı baz alınarak yapılıyor. Burada yardımın yapılmasında en büyük etken yardım talebinde bulunan kişinin hane geliridir. Evindeki hane sayısına oranla eve giren yardım üzerinden yardımın yapılıp yapılmayacağına karar verilir.

Muhtaçlık Sınırı Fakirlik Sınırı

Yardım isteyen vatandaşın bu yardımın yapılmasındaki etken olan muhtaçlık sınırı tutarını sorgulamasının nedeni kendisine yardım yapılıp yapılmayacağıdır. Doğal olarak burada kişinin yaşadığı evdeki kişi sayısı ve toplam gelir tutarı da önemlidir. Çünkü toplam gelir kişi sayısına bölünür ve muhtaçlık sınırı tutarı altında kalması halinde yardım yapılır. Yada yapılmasına karar verilir.

Muhtaçlık Sınırı Nasıl Hesaplanıyor?

Muhtaçlık ile diğer adıyla fakirlik yardımı denilen bu hususta tutarın belirlenmesi asgari ücret tutarının belirlenmesi ile gerçekleşir. Yani 2022 yılında belirlenen asgari ücret bu tutarın hesaplanmasına direk etki etmektedir. Güncel olarak açıklanan rakam 4 bin 250 TL olmuştur. Bu rakamın üçte biri oranıyla muhtaçlık miktarı belirlenir. Yani her yıl değişen asgari ücret ile bunu üçe bölerek sınır tutarı belirlenir. Bu sınır tutarı ise hanenin toplam gelirinin hanede yaşayanların sayısına bölünmesi ile bulunur. Bu bölünme sonrası sınır altında kalana yardım yapılır.

muhtaçlık sınırı

2022 Yılında Muhtaçlık Sınırı

Güncel olarak Muhtaçlık sınırı asgari ücretin belirlenmesi ile birlikte 1.282 TL olarak belirlenmiştir. Bu tutarın altında geliri olan herkes ikameti bulunduğu Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapabilir. Burada başvuru sonrası sosyal incelemeciler kişinin ve hanenin gelirini sistem üzerinden inceler.

Gerekirse evine gider. Burada bir rapor hazırlar ve ilçe mütevelli heyetine sunar. Burada heyet toplanarak gerekli belgeleri ve dosyayı inceler kişiye yardım yapılıp yapılmayacağını heyet toplu olarak karar verir.

Devletin Yardımları

Devlet yardımları içerisinde farklı kalemler ile karşılaşmak mümkün. Burada kişinin durumu ve özelliğine göre yardım yapılabilirken, iş kurulmasında maddi yardım, öğrencilere burs, acil ihtiyacı olan kişilere bir defalık nakdi yardımlar söz konusu oluyor.

muhtaçlık sınırı ne kadar

Örneğin kişinin evi yandığında devlet evine yeni eşya alması için destekte bulunuyor. Bazen ev yapılması için destek söz konusu. Yani her zaman vatandaşın yanında olan bir devletten bahsetmek mümkün. Bu aşamada ihtiyacı olan herkesin yardımda adresi İl ve İlçe sosyal yardım vakıflarıdır.

Devlet yardımları geçmişte Başbakanlığa bağlı olarak hareket ederdi. Yeni Hükümet sistemi sonrası kapanan Başbakanlık ile bu birim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlandı. Bu sebeple buradan yardım için bilgi alınırken muhtaçlık sınırı hakkında merak ettiklerinizi bizlere sorabilirsiniz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER