Ne Kadar Haberleri

Yağlık Ayçiçeği Ekimi Desteğinde Değişiklik Resmi Gazete’de Yayımlandı.

Yağlık Ayçiçeği Ekimi Desteğinde Değişiklik Resmi Gazete’de Yayımlandı.
Bu haber 11 Mart 2022 - 6:51 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yağlık Ayçiçeği Ekimi Desteği karar değişikliği ile güncellendi. 2022 yılında yapılacak olan tarımsal desteklemeler ile gübre ve sertifikalı tohum kullanım desteklerinde değişiklik yapılmasına dair karar Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Geçtiğimiz yıl alınan kararlarda yapılan değişikliklere kararda yer verildi.

Sabahın erken saatlerinde Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 4 il ve 7 ilçede yağlık ayçiçeği ekimi desteklenecek ürünler listesine eklendi. Türkiye Tarım Havaları Üretim ve Destekleme modeli kapsamında alınan kararda yapılan değişiklik ile Aydın’ın Efeler, Köşk, Sultanhisar ile Yenipazar ilçeleri ile Karabük’ün Eskipazar. Kütahya’nın Domaniç ve Sivas’ın Hafik ilçelerinde yağlık ayçiçeği ekimlerine destek verilecek.

Yağlık Ayçiçek Ekimi Desteğinde Dekar Başı 50 TL Destek Verilecek

2021 yılı içerisinde Çiftçi Kayıt Sistemine kaydı olanlara verilecek olan destek miktarı dekar başına 50 TL. Arpa, Buğday, Çavdar, Yulaf ve Tiritikale ürünlerine verilecek olan destek bir defaya mahsus olarak ödenecek. 2022 yılında verilecek sertifikalı tohum destekleri de bu kapsamda belirlenmiş oldu.

  • Arpa, buğday, çavdar, tritikale, yulaf ve çeltik için 24 TL
  • Aspir için 5 TL
  • Nohut ve kanola için 20 TL
  • Susam 4 TL
  • Kuru Fasülye, Mercimek, Yonca 30 TL
  • Patates 100 TL
  • Fiğ, Yem Bezelyesi, Korunga, Soya 22 TL
  • Yer fıstığı 17 TL

2022 yılında yapılacak olan tarımsal desteklemeler ile sertifikalı tohum desteği ödemeleri de bütçenin durumuna göre yıl içerisinde ödenmeye başlanacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karar’a göre 4 ilde yağlı ayçiçeği yağı desteği de kesinleşmiş oldu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER