Ne Kadar Haberleri

Bütçede muazzam açık. Dört ayda dudak uçuklatan rakam

Bütçede muazzam açık. Dört ayda dudak uçuklatan rakam. Hazine ve Maliye Bakanlığı, nisan ayına ait bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı. Nisan ayı gelirleri ve giderleri arttı ve sonuç olarak Hazine’nin bütçe açığı milyarlarca liraya yükseldi.

Bütçede muazzam açık. Dört ayda dudak uçuklatan rakam
Bu haber 16 Mayıs 2023 - 8:23 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Bütçede muazzam açık. Dört ayda dudak uçuklatan rakam
Bütçede muazzam açık. Dört ayda dudak uçuklatan rakam

Bütçede muazzam açık. Dört ayda dudak uçuklatan rakam. Hazine ve Maliye Bakanlığı, nisan ayına ait bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı. Nisan ayı gelirleri ve giderleri arttı ve sonuç olarak Hazine’nin bütçe açığı milyarlarca liraya yükseldi.Ayrıntılar için haberimizi okumaya devam ediniz.

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla, nisan ayı bütçe giderleri yüzde 63,3 artarak 267 milyar 973 milyon liraya yükseldi. Bütçe gelirleri de aynı dönemde yüzde 86,9 artarak 400 milyar 444 milyon liraya ulaştı.

Ocak-nisan dönemi sonuçlarına göre bütçe gelirleri yüzde 38,6 yükselerek 1 trilyon 62 milyar 701 milyon liraya ulaştı. Bütçe giderleri de aynı dönemde yüzde 83,9 artarak 1 trilyon 445 milyar 197 milyon lirayı buldu.

Bu sonuçlarla birlikte merkezi yönetim bütçesi nisanda 132 milyar 471 milyon lira, ocak-nisan döneminde ise 382 milyar 496 milyon lira açık verdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu sonuçlarla ilgili detaylı bir açıklama yapmazken, ekonomistler bütçe açığının yüksekliğine dikkat çekerek, ekonomik istikrar için bütçe açığının kontrol altında tutulması gerektiğini belirtiyorlar.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER