Ne Kadar Haberleri

PH Değeri Yüksek Su Markaları, En Uygun İyi Kaliteli Su Sıralaması

PH Değeri Yüksek Su Markaları, En Uygun İyi Kaliteli Su Sıralaması
Bu haber 17 Ocak 2022 - 8:40 'de eklendi ve kez görüntülendi.

PH değeri yüksek su içmek insan yaşamının kalitesini artırır. Bu nedenle doğal mineralli kaynak suları tercih edilmektedir. Kaliteli su arayışı bu nedenle sürekli gündemde.

Yaşamsal açıdan su canlıların vazgeçilemez hayat kaynağı. Bu anlamda kaliteli su tüketimi de insan hayatını uzatan unsurlardan birisi. Bu sebeple insanlar sürekli en iyi su arayışı içerisinde. Evimizde tükettiğimiz su bir yana ülkemizde satışa konu edilen yüzlerce su markası var. Bu çerçevede en kaliteli suyu tüketmek için PH değeri yüksek su arayışlarında ve su markalarının PH değeri ile katile sıralaması da önem arz ediyor.

PH Değeri Yüksek Su Markaları

PH değeri ve kalitesi açısından Türkiye’de tüketebileceğiniz iyi sular mevcut. Bunlar içerisinde;

  • Hayat Su
  • Buzdağı
  • Munzur Su
  • Javsu
  • Pınar Su
  • Atlantis Su
  • Kalabak Suyu

Başlıcaları olarak kabul edilmektedir.

PH Değeri Yüksek Su Değerleri

Buzdağı suyunun analizler ile pH değerinin 7,1 olduğu, 17,3 ile kalsiyum içermesinden dolayı en iyi su markaları arasında gösterilmektedir.

ph değeri yüksek su

Javsu ismi karışık gelebilir. Ancak Jandarma Asayiş Vakfınca desteklendiği iin bu ismi almış ve pH değeri 6 olarak gösterilmiştir. Güvenilir doğal kaynak mineralli sulardan birisidir.

Munzur Su pH değeri 4 olarak ölçülmüş ve Tunceli Ovacık kaynaklarından çıkan mineralli sudur.

Saka Su ph değeri 2 dir. Çamlıca ve Köyceğiz civarlarındaki kaynaklardan paketlenir.

Pınar Su marka olmuş en eski sulardan birisi. PH değerinin 7 ve üzerinde olduğu belirtiliyor. Uludağ, Gökçeağaç, Akçaağaç ve Madran kaynaklarından şişelenmektedir.

Hayat su Sağlık Bakanlığınca da en iyi sular arasında gösterilirken 5 farklı kaynaktan şişelenmektedir.

Kalabak Su 1936 dan bu yana Eskişehirin markası olarak pH değeri yüksek kaliteli su olarak satışı yapılmaktadır.

Suyun PH Değeri Aralığı Kaç Olmalı

İçilen suyun ph değeri yüksek su dan bahsettik. Bu anlamda sağlıklı su kabul edilebilmesi için ph değerinin 7,2 ile 8,5 aralığında olması önemli. İçilen suyun saf olabilmesi için ph değerinin 7 oranına sahip olması ve nötr olması gerekir. Sularda bulunan potasyom, magnezyum gibi kalsiyum olması asidik derecesini düşürmesinden dolayı faydalı olarak kabul edilmektedir.

Ortalama Su Tüketimi

Su ihtiyacı insanların vazgeçilmez yaşam kaynağı. Bu anlamda bir kişini ortalama su ihtiyacının 80-90 litre olduğu yönünde bilimsel açıklamalar var. Dünya su tüketimi ortalaması ise 800 m3 civarlarında iken bu anlamda su tüketiminin yüzde doksanı damacana sularla karşılanıyor. Bu ülkemizde çok daha düşük oranlara sahip. Nedeni ise evlerinde arıtma su kullanılıyor olması.

Sağlıklı bir vücut açısından, mikroorganizmalardan arınan suların tüketilmesi önemli bir husus. Bunun yanında suyun kokusu, rengi, berrak görünümü ile içimi de tatlı olması gerekir. Tüketilen suyun içerisinde kimyasal ve zehir bileşeni ile sülfür, demir ve mangan gibi maddelerin olmaması ve yumuşak olması da önemli hususlardan birisi. Su hidrojen ve oksijenin bileşimi ile insan hayatında önem arz ederken havadan sonra vazgeçilemez bir yaşam kaynağı haline gelmiştir. Bu nedenle kişi aç günlerce yaşayabilirken susuz 2-3 günden fazla yaşaması mümkün değildir. Bu nedenle özellikle ph değeri ne kadar yüksek sular önemlidir.

Günlük su ihtiyacının karşılanmasında satış noktalarından şişeli olarak alacağınız suların PH kalite değeri ve oranları ile diğer minerallerin oranı hakkında bilgilere de su şişelerinin üzerindeki muhteviyatından ulaşabiliyorsunuz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER