Ne Kadar Haberleri

Adana Çukurova Gezilmesi Gereken Yerler

Adana Çukurova Gezilmesi Gereken Yerler
Bu haber 25 Ağustos 2022 - 18:45 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çukurova eskiden Seyhan’a bağlı bir bölge olmaktaydı. Sonrasında ise gerek yüzölçümü alanıyla gerekse nüfusunun artışı ile artık Adana’nın merkez olan ilçeleri haline gelmiştir. 2008 senesinde bu ilçeden ayrılarak Çukurova ismini de alarak bir ilçe konumuna gelmiştir. Aktarılanlara göre 400000 kişilik nüfusu ile yer almakta olan güzel bir ilçedir. Akdeniz iklim tipine sahip olan bu Çukurova beldesi oldukça verimli topraklarıyla da ün kazanmıştır. Bu bölgede fazlaca tarihi yapılar maalesef ki yoktur. Ancak gerek verimli topraklarıyla gerek yemyeşil doğasıyla Denizli’nin ve ikliminin güzelliği ile yemekleri ile ve yapılacak aktiviteler ile Çukurova kesinlikle gelinmesi gereken bir ilçedir. Hadi gelin sizinle birlikte Çukurova’da neler yapılabilir nereler gezilebilir gibi şeyleri oluşturalım.

Gezilecek Noktalar

Seyhan Baraj Gölü

Seyhan baraj gölü Adana’ya hatta Çukurova’ya geldiğinizde muhakkak görmeden gitmemeniz gereken bir noktadır. Bu baraj gölünün yapılış amacı ise burada oluşan sel felaketlerini durdurmaktı ancak sonrasında doğaya kattığı eşsiz güzelliği ile de birçok ziyaretçi akımına uğramıştır.

Adnan Menderes Bulvarı

Çukurova’ya gelmiş gelen herkesi muhakkak uğradı uğrak noktalardan biri de Adnan Menderes bulvarıdır. Bu Bulvar sahip olduğu muhteşem manzarası ile herkesin ilgisini çekmektedir. Aynı zamanda bu bulvarda Bahar ve yaz aylarında yemyeşil yerlerde ailecek piknik ve mangal yapabilirsiniz.

Çukurova Deltası

Çukurova deltası belki de Türkiye’de yer almakta olan çok az sayıda bir güzelliği bünyesinde barındırmaktadır. Birçok kuş türünün Akın ettiği bu nokta onların evlerinin bulunduğu ortak bir noktadır. Lagün oluşumunu en rahat bir şekilde görmek isteyenler muhakkak buraya gelmelilerdir. Buradaki masmavi doğa ve bir sürü türden uçan kuşu görmek isteyen ve bu manzarayı resimlemek isteyenlerin tek adresi Çukurova Deltasıdır.

Çukurova’da Denize Girilebilecek Yerler

Adana sahilleri de ve Çukurova’da yer alan sahillerde bir o kadar güzeldir. Tertemiz sahil boyu ve Akdeniz’in ışıltılı Deniz ile orada ailecek güzel vakitler geçirebilirsiniz. Eğer bir tatil planı yapıyorsanız ve güzel bir şehir, güzel bir rota oluşturmak istiyorsanız muhakkak Adana Çukurova sizin için güzel bir yer özelliğini taşımaktadır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER