Ne Kadar Haberleri

Antalya Gezilecek En İyi 11 Yer

Antalya Gezilecek En İyi 11 Yer
Bu haber 14 Aralık 2022 - 4:18 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Nekadarhaber.com – Antalya Türkiye, Akdeniz’in güneybatı kıyısında yer alan muhteşem bir şehirdir. Türkiye’de uluslararası turizmin en önemli başkenti olarak bilinir.

Antalya Türkiye nüfus yoğunluğu açısından kalabalık bir şehirdir. Kalabalık beşinci şehir olarak bilinir ve Türkiye’nin en ünlü illerinden biridir. Gezi Rotası Antalya olanlar Dünya’nın en güzel şehrini gezmiş olur.

Şehir, dünyanın her yerinden milyonlarca insanı kendine çekiyor. Güneşi, masmavi denizi ve çam ağaçlarıyla çevrili dağları bir araya toplayarak. MÖ 1. yüzyılda Kral II. Attalos tarafından keşfedilen Antalya, yeryüzü cenneti ilan edildi.

Doğal güzelliklerin bir parçası olan Antalya Türkiye, Roma ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi eserlerle geçmişe ışık tutuyor. Zamanın acımasızlığına rağmen Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirası camileri, kiliseleri, medreseleri, hamamları olduğu gibi korunmaktadır.

Antalya Mutfağı, Antalya’da Ne Yenir?

Antalya mutfağı, zeytinyağı yemekleri ile Akdeniz ve Arap yemeklerinin etkilerinin hissedildiği dünyanın en önemli mutfaklarından biridir. Sac kavurma, tandır kebabı ve köfte damak tadınıza uygun popüler lezzetler.

Antalya

Antalya Kaleiçi Gezilecek Yerler

Antalya’nın muhteşem şehri Türkiye 1980’den sonra avantajlı iklim koşulları ve turizm olayları nedeniyle hızla büyümüş ve bugün Türkiye’nin en kalabalık şehri olmuştur. Antalya’da ekonomik hayat büyük ölçüde ticaret, tarım ve turizme dayanmaktadır.

Antalya Türkiye tarih öncesinden günümüze kadar pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış bölge ve il ülkenin en eski bölgelerinde yer almaktadır. Sırasıyla Likyalılar, Lidyalılar, Pamfilyalılar, Bergama, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Osmanlılar ve nihayet Türkiye Cumhuriyeti’nde yer alan Antalya, bu medeniyetlerin hiçbirinin başkenti olarak seçilmemiştir.

İlin tamamı Akdeniz bölgesinin Antalya bölgesinde yer alır ve Akdeniz ikliminin etki alanı içindedir. Yerleşimler dışında şehir topraklarının çoğu, tahıl tarlalarıyla çevrili yaylalardan oluşmaktadır. Antalya gezilecek yerler her iklimde ve mevsimde ayrı bir güzellik sunmaktadır.

Antalya, Türkiye’nin Akdeniz kıyısındaki en büyük şehridir. Antalya bölgesi, özellikle altın kumlu plajları, tarihi yerleri ve ılıman iklimi ile göz kamaştıran yeşil doğasıyla turistler ve gayrimenkul yatırımcıları arasında oldukça popülerdir.

Antalya’da yaşamanın maliyeti 2022

Antalya’da Yaşam Maliyetleri Örneğin, şehirde normal bir restoranda yemek yemek 3.5 Euro civarındadır. Su (0,33 litrelik şişe) sadece 0,22 Euro. Yayın ulaşım ağında tek yön bilet 0,40 Euro’dur. Sakinlerin ortalama aylık maaşı 410 Euro civarındadır.

Antalya

Antalya Side Antik Kenti

Antalya Türkiye… Muhteşem Tatil Şehri

 Akdeniz’in tatil bölgesi arasında en büyük otel ve tesislere sahip olan Antalya, her yıl 5 milyondan fazla turiste hizmet vermektedir. Toros Dağları’nın deniz, kum, güneş ve koyu yeşil bitki örtüsünün karışımı şehri bir çekim merkezi haline getirdi.

Dünyanın en çok ziyaret edilen dördüncü şehri olan Antalya, dört mevsim turizme hizmet vermektedir. Tatil, kültür, deniz, spor, sağlık, kış, kongre, yayla, mağara, kamp, ​​inanç ve düğün turizmi gibi çok çeşitli imkanları keşfedebilirsiniz.

Kültür ve Deniz Turizmi dediğimizde Antalya’nın tüm kıyı şeridini belirtebiliriz. Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar sahil boyunca antik bölgeler, tarihi yapılar, tarihi camiler ve kiliseler bulunmaktadır. Bu sahil şeridinde özellikle Kleopatra, Konyaaltı ve Lara plajlarında deniz turları da yapılmaktadır.

Spor turizmine baktığınızda, Antalya, Avrupa’daki birçok spor kulübünün kamplarında veya müsabakalarında uluslararası müsabakaların sıkıldığı ve tercih ettiği bir şehirdir. 2003-2008 yılları arasında Dünya Ralli Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Antalya, 2009 – 2010 yıllarında da judo, halter, eskrim, voleybol, badminton ve 200’e varan ulusal seminere ev sahipliği yapmıştı.

Antalya’da Gezilecek En İyi 11 Yer – Gizemli Yerler

 Türkiye’de turizm denilince kuşkusuz Akdeniz’in incisi Antalya Türkiye, sıcağı, denizi ve yemyeşil doğasıyla akla gelmektedir. Elbette Antalya, bilinen turistik mekanların ötesinde, çoğu insanın ve turistin adını bile duymadığı birçok gizemli güzelliğe sahiptir. Antalya gezilecek yerler açısından Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri, gelin şimdi keşfedelim.

Kaleiçi

 Kaleiçi, Antalya Türkiye’nin Muratpaşa bölgesinde bulunan büyük bir turistik cazibe merkezidir. Kent tarihinin izlerini taşıdığı için çok önemli bir semttir. Geçmişi günümüze bağlayan en somut yapılar arasında yer alan tarihi evler büyük önem taşımaktadır. Sadece mimari tasarımlarıyla değil, o dönemin insanlarının yaşam tarzını, davranışlarını, gelenek ve göreneklerini yansıtmaları nedeniyle.

bir volkan

 Yanartaş, Kemer’de Çıralı bölgesinde yer alan Antalya Türkiye’nin popüler bir tatil merkezidir. Sonsuz ateş olarak bilinir. Çıralı girişindeki köprüyü geçip soldaki portakal bahçelerine ulaştıktan yaklaşık 3.5 kilometre sonra Yanartaş’a ulaşacaksınız. Yanartaş’a tırmanırken denizin ve doğanın güzelliği ile iç içe olacaksınız.

Turistlerin akınına uğrayan Yanartaş, denize yakın olması ve taşlardan çıkan alevlerle ünlü. Mucizevi bir deneyim yaşamak istiyorsanız Antalya Türkiye tatilinizde Yanartaş’a gitmelisiniz.

Alara Han Kalesi

 Antalya Türkiye gezilecek tarihi yerleri ile harika bir şehirdir. Ziyaret edilmesi gereken tarihi yerler arasında kaleler de bulunmaktadır. Alara Çayı kenarındaki tepede yer alan Alara Han Kalesi, Alanya’ya yaklaşık 40 kilometre uzaklıktadır. Selçuklu hükümdarı I. Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır.

Side Antik Kenti

 Side Antik Kenti, Antalya’nın en önemli antik kentlerinden biridir. Antik çağda Pamfilya’nın liman kentlerinden biri olan Side Antik Kenti, M.Ö. 8. yüzyıla, Hititlere kadar uzanmaktadır. 12. yüzyıldan itibaren terkedilmiş olan kentten birçok tarihi kalıntı günümüze ulaşmıştır.

Side Antik Kenti’nde Side Müzesi de mevcuttur. Müze, Bizans, Roma ve Helenistik dönemlere özgü en iyi mimari özellikleri sunmaktadır.

Side Antik Kent Müzesi Ziyaret Saatleri | Side Müzesi Giriş Ücreti

Antalya Türkiye’nin yan müzesini yaz aylarında 08:30 – 19:30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz – 15 Nisan / 2 Ekim.

Side müzesinin kışın açılış saati 08.30-17.30 arasında başlamaktadır. Müzeye giriş ücreti 50 Türk Lirasıdır.

Aspendos Antik Kenti

 MÖ 10. yüzyılda Akhalar tarafından kurulan antik kent, Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belkıs Köyü’nde bulunuyor. MS 2. yüzyılda Romalılar tarafından inşa edilen 12.000 kişilik amfi tiyatrosuyla ünlü Aspendos Antik Kenti, Köprüçay ve üzerindeki ticaret yolu nedeniyle önemli bir konuma sahipti. Tiyatro, Romalı Zenon tarafından yapılmış, ayakta kalan en eski sahnelerden biridir.

Tiyatrodan sonra gezip görmemeniz gereken en önemli kalıntılar Su Kemerleridir. Kuzeydeki dağlardan su taşıyan su kemerlerinin uzunluğu 1 kilometredir. Dönemin mühendislik becerilerine şahit olmak için yakınlarda görmeniz tavsiye edilir.

Agora, tiyatro, Hamam, Sarnıçlar ve Stadyumlar gibi yapılardan oluşan antik kentten birçok tarihi yapı korunmuştur. Aspendos Antik Kenti her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlamakta, tiyatro, konser gibi etkinlikler düzenlenmektedir.

Aspendos Antik Kenti Ziyaret Saatleri | Giriş ücreti

 Aspendos Antik Kenti Antalya’yı yaz – 15 Nisan / 2 Ekim tarihleri ​​arasında 08:30 – 19:30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Aspendos Antik Kenti’nin kışın açılış saati 3 Ekim / 14 Nisan tarihlerinde 08.30-17.30 arasında başlamaktadır. Antik Kent giriş ücreti 100 TL.

Antalya’da Gezilecek Gizemli Yerler Türkiye

 Uçansu Şelaleleri

 Antalya’ya 60 kilometre uzaklıktaki Akçapınar Köyü’nde bulunan Uçansu Şelaleleri adeta gizemli bir cennettir. Kışın ve ilkbaharda kar sularıyla beslenen şelaleler doğaseverleri kendine hayran bırakıyor.

Toplamda iki şelaleden biri 70 metreden diğeri ise 51 metreden akar. St. Paulus Yolu üzerinde bulunan Uçansu Şelaleleri çevresinde yürüyüş yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Hristiyanların hac yolu ve Türkiye’nin en uzun yollarından biri olarak ünlüdür ve safari etkinliklerine katılmaktadır. Şelalelerin serin sularında yüzmek de oldukça keyifli.

Sapadere Kanyonu

 Sapadere Kanyonu, Antalya’nın Alanya bölgesinde 360 ​​metre uzunluğu ve 400 metre yüksekliği ile muhteşem bir doğa harikasıdır. Kanyonun tabanından akan dere ile muhteşem bir manzaraya sahiptir. İçeriden geçmek için görsel olarak kesintiye uğratmayacak şekilde muhteşem köprüler var.

Kanyonun sonundaki şelale ve döküldüğü dev kazanın soğuk suları yaz aylarında ziyaretçilerini rahatlatıyor. Sapadere Kanyonu şimdiye kadar sadece yerli halk tarafından biliniyordu. Artık eğlencesi ve harika tesisleriyle doğa severlerin ilgi odağında.

Çakırlar ve Geyikbayırı Köyü

 Çakırlar Köyü, Antalya Türkiye’nin merkezine 36 dakika uzaklıkta bulunan muhteşem bir gezi yeridir. Ziyaretçilerine bu bölgede bulabileceğiniz en güzel köy pazarını ve leziz kahvaltıyı sunuyor. Çakırlar Köyü, binlerce çeşit reçeli, lezzetli gözleme ve gözlemeleri, tatlıları ile sosyete pazarına gelenler için oldukça caziptir.

Harika parkı ile çocuklara hitap ederken, tavla, masa tenisi ve közde kaynayan semaverler ile yetişkinlerin keyifli vakit geçirmesini sağlıyor. Antalya Türkiye hem yerli hem de yabancı turistler için çok şey sağlıyor.

Kızlar Sivrisi

 Kızlar Sivrisi, Bey Dağları’nın 3086 metre yüksekliğindeki zirvesidir. Muhteşem dağ, dağcıların en çok tercih ettiği rotalardan biridir. Sedir ormanlarıyla kaplıdır. Spil Dağı, Uludağ, Ilgaz gibi dağlardan sonra rakımı yükseltmek isteyen dağcılar tarafından bir geçiş ve uygulama olarak görülen Kızlar Sivrisi’ne tırmanmak o kadar da kolay değil. Dağ eteklerinin yemyeşil manzarası görülmeye değer. Araçlarınızla da tırmanabilirsiniz. Burada gölün kıyısından girilen dağ yolunda çok sayıda kamp yeri ve pansiyon bulunuyor.

Güver Uçurumu (Güver Uçurumu)

 Güver Kayalığı, Antalya Türkiye’nin Döşemealtı ilçesinde bulunan Güver Kanyonu olarak da bilinir. Karstik kayalardan oluşan vadi 2 kilometre uzunluğunda, yaklaşık 30 metre genişliğinde ve 115 metre yüksekliğinde.

Konaklamanın olmadığı Güver Kanyonu’nda birçok seyir noktası bulunuyor. Bu bölgeden görülebilen muhteşem bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliği, fotoğrafçılara çarpıcı çekimler sunuyor.

Tilkiler Mağarası (Tilkiler Mağarası) | Antalya, Türkiye

 Antalya Türkiye’nin bilinmeyen turizm bölgelerinden Tilkiler Mağarası, ilk olarak Oymapınar Barajı çalışmaları sırasında keşfedildi. Tilkiler Mağarası toplamda 7 kilometre uzunluğundadır. Yeni adını duyurmayı başaran doğal güzelliklerden biridir. Sarkıt ve dikitleriyle sıra dışı olan bu mağara, yeni yerler keşfetmeyi sevenlerin yeni en çok tercih ettiği yer.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER