Ne Kadar Haberleri

Artvin’de Gezilecek Yerler

Artvin’de Gezilecek Yerler
Bu haber 23 Ağustos 2022 - 18:28 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Nekadarhaber.com – Türkiye’nin en çok ziyaret edilen şehirleri arasında 5. Sırada yer alan Artvin’i bir yılda 2 milyon 400 bin yerli-yabancı turist ziyaret ediyor. Sizin için Türkiye’nin güzel şehri Artvin’de gezebileceğiniz yerleri hazırladık.

Cehennem Deresi Kanyonu

Dünyanın sayılı kanyon vadileri arasında yer alan kanyon dağların arasında oluşmuş coğrafi yapısıyla sizleri büyülemeye hazır. Taşlı ve dik patikaları aşacağınız, tek başınıza zor sığacağınız geçitlerden geçeceğiniz hatta kaybolmaya ramak kala heyecan ve korkuyla yola devam etmek isteyeceğiniz bu kanyonda Var olmaya hazır mısınız?

Artvin Kalesi

Sizlerde gittiği her şehirde şehrin kalesine çıkanlardan mısınız? O halde 70 metre yükseklikte eşsiz manzara fotoğrafları çekmeye hazırsanız kaleye çıkmadan gitmeyin. Kaleden Çoruh nehrine bakmaya unutmayın.

Ortacalar Çifte Köprüler

Ziyaret ederken acaba bu köprüyü kim yapmış dediğinizi duyar gibiyim. Osmanlı imparatorluğu sırasında 18. Yüzyılda inşa edildiği tarihi bilgiler arasında. Halkın hayatını kolaylaştırmak için yapılmış bu tarihi köprü üzerinde eşsiz manzaraya doyabilirsiniz.

İşhan Kilisesi

Bu manastır kilise ve şapelden oluşmaktadır. Diğer bir adı kanlı lise olarak anılmakta olan bu kilisenin hikâyesini geziniz sırasında mutlaka duyacaksınız.  Kanlı ismiyle anılmasının sebebinin aşk olduğunu söylemeden geçmeyeyim. Ziyaret edin ve hikâyeyi hüzünle dinleyin.

Rabat Kilisesi

Bulanık köyünde bulunan, ortaçağ mimarisini tanıtan bu manastır içerisindeki gizli geçitler bulanık deresine uzanmakta fakat zarar görmesi sebebiyle sadece günümüzde kilise bölümü ziyaretlere açıktır.

Cancir Yaylası

Artvin Şavşat ilçesinde bulunan bu yayla, Ahşap mimari yapısı ile göz kamaştırmakta. Doğası, temiz havası ve ormanlarıyla sizleri doğayla baş başa bırakmaya hazır.

Yoldere Köyü Kemer Köprüsü

Hopa ilçesinde bulunan bu yapı harika manzarasıyla sizleri bekliyor. Yoldere köyünde yolun eğimli olduğu köprüler grubunda iki kademeli yuvarla kemerli yapıdadır.

Atatepe’yi ziyaret etmeden gitmeyin

22 metre yüksekliğinde 60 metre ağırlığında Atatürk Heykeliyle göz kamaştıran bu heykel Dünyanın en büyük Atatürk heykelidir.  Teleferik gezisi sırasında manzaranın keyfini çıkaracağınız bir yer.

Cam Teras Artvin

Ülkemizdeki en yüksek cam teras olan bu yapı Sıkıldım Kayası mevkiindedir. Vadi içerisinde yapılacak birçok aktiviteyi barındırmaktadır.  7 metre uzunluk, 490 rakım ve 220 metre yükseklikteki bu manzaraya çıkmaya hazır mısınız? Cesaretini gösterecek ve manzaranın güzelliğine kendini bırakacak ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Sıra sizde, turunuzu cam terasla taçlandırın.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER