Ne Kadar Haberleri

Batman’da Gezilebilecek Yerler

Batman’da Gezilebilecek Yerler
Bu haber 23 Ağustos 2022 - 18:57 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bir çok özelliğe sahip Batman ülkemizin güneydoğusunda bulunmaktadır. Dicle Nehri ile yan kolları olan Batman ve Garzan çayları arasındaki havzada bulunur. İl statüsüne yükselişi 1990 ı bulmuş tarih kokan şehrimiz petrol yatakları bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir.

Batman’da Gezebileceğiniz Yerler

En popüler olan Hasankeyf başta olmak üzere muhteşem tarihi özellikleriyle insanı adeta büyüleyen, kültürel yapısıyla da bunu destekleyen sayısız değerlere ev sahipliği yapmaktadır. Hasankeyf’den adını alan Hasankeyf kalesi 1981 den beri SİT alanı olarak korunmaktadır. Şehrin gözde kalelerinden olmakla beraber Ulu cami, Büyük Saray, Yolgeçen Hanı, mağaralar, Zeynel Bey Türbesi ve İmam Abdullah Türbesini burada ziyaret etmek mümkündür.

 

Batman’da gezilip görülmesi gereken yerler olarak bir sıralama yapmamız gerekirse, gelen ziyaretçilerin mutlaka bilgi hazinesini, tarihi ve kültürel değerleri hakkında oldukça verimli olacağından emin olduğumuz bazı kısımları şöyle belirtmek isteriz; Mor Kiryakus Manastırı, Mor Aho Manastırı, Hızır Bey ve İbrahim Bey camileri, Memikan köprüsü, Batman (Malabadi) Köprüsü, Pertükan Kalesi başlıca tavsiyelerimiz arasındadır.

 

Şehir doğal güzellikleri bakımından oldukça zengin olup, çeşitli sporlara ev sahipliği yapmaktadır. Bunların başında su sporları gelmektedir. Su sporlarının öncelikli olmasının sebebi ise aşırı hızlı akan suyu ile meşhur Sason Çayı’nın rafting için elverişli olmasıdır. Doğa sporlarında su sporlarını takip eden en çok tercih edilenler ise; doğa yürüyüşü ve kış sporları olmuştur. Alan olarak oldukça müsaitliği bulunduğundan bu tür sporlara ev sahipliği yapmaktadır.

 

Batman’a geldiğinizde ziyaret etmenizi önerdiğimiz beş ilçe bulunmaktadır. Hepsinin kendine has özellikleri ve yöresel çeşitlilikleri mevcuttur. Bu ilçeler ; Hasankeyf, Sason, Gercüş, Kozluk, Beşiri’dir.

 

Sason, konumu itibari ile dağlarda bulunur. Tarihi yapılar ve doğa güzellikleri sizi karşılar. Gercüş, önemli tarihi yerleri barındırmakla birlikte üzüm, karpuz ve kavun üretiminde de adını duyurmuştur. Kozluk ise adını cevizden almış olup, ekonomi ve kültürel açıdan oldukça önemlidir. Beşiri düz bir arazi üzerinde bulunan dar ve uzun şerit görümüyle dikkat çeken yapısıyla , tarihi yapıtları barındırır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER