Ne Kadar Haberleri

Bayburt Gezilecek Yerler

Bayburt Gezilecek Yerler
Bu haber 23 Ağustos 2022 - 19:11 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bayburt Hakkında

Doğu bölgesine doğru ilerlediğimizde Bayburt ili karşılar bizi. Tarihi geçmişe sahip olan bu ilimizde, halk genellikle Çepniler-Türkmen olarak yoğunlaşmaktadır. . Hayran kaldığımız İpek Yolu üzerinde bulunur.

Oldukça etnik bir isim yapısına sahip olmasıyla beraber Bayburt şehri, adını Hint-Avrupa dili Mitanni göçmenlerinin sızıntıları sonucu almasıyla bilinir. Bu göçmenlerin kafkas dillerini konuşmakta oldukları da bilinenler arasındadır.

Bayburt’un belirli bir müddet Roma imparatorluğu hakimiyetine girdiği ve bu durum sonucunda imparatorluğun ikiye ayrılması sonucunda Doğu Roma toprakları içerisinde kaldığını bilmekteyiz. Birçok tarihi geçmişe sahip olan Bayburt, Türkmenlerin ilk yerleşim yeri olarak bilinmektedir.

Bayburt’ta ekonomik anlamda çoğu gelir kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Tarımsal olarak yöresel sayılabilecek hububat çeşitleri, yem bitkileri, şeker pancarı ve çok fazla verim alınamadığından ötürü meyve sebze üretimi yapılmaktadır. Sulu tarım olarak belirli bölgelerde verim sağlanabilmektedir. Bunlar ; Çoruh Vadisi’nde , Aydıntepe ve Sünür Ovalarıdır.

Eğlence ve el sanatlarıyla da oldukça adını duyuran Bayburt’ta ; bakır işlemeciliği, taş işlemeciliği, ehram ve kilim dokumacılığı oldukça yaygındır. Ziyaret sırasında sevdiklerinize minik hatıralar götürmek isterseniz bu el yapımı sanatsal objeleri tercih edebilirsiniz.

Doğası bakımından da oldukça zengindir. Deyimi yerindeyse Ulu dağların, kar suyunun biriktirdiği dağ göllerinin , çam ormanlarının yanında kamp ve haftasonum piknikleri gibi aktiviteler yapmakta mümkündür.

Bayburt’ a gelecekseniz gerçekten bir vakit ayırmanız gerekmektedir.1-2 Güne sığdırılamayacak güzellikleri ve saklı cennetleriyle doludur. Bunların başında ; Yakupabdal Göleti ile beraber, Doğa parkı, Aslandağı Vilayet Ormanı, Kavakyanı Şelaleleri, Kaçkar Dağları, Balıklı göl ve Aygır gölü gelmektedir.

En başta da belirttiğimiz gibi İpek Yolu’nun geçtiği şehirlerden biri olması sebebiyle tarihsel ve kültürel açıdan dikkat çekmekle birlikte , şehrin diğer saklı cennetlerinin de kapısını aralamaktadır.

Dede Korkut türbesi ve heykelinin önemi de bu şehirde hemen herkesin bildiği bir efsanedir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER