Ne Kadar Haberleri

Burdur’da Gezilebilecek Yerler

Burdur’da Gezilebilecek Yerler
Bu haber 23 Ağustos 2022 - 19:24 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Burdur’u Tanıyalım

  1. Türkiye’nin her bir şehri her bir bölgesi çeşitli güzelliklerle doludur. Bu güzelliklerden biride Burdur şehridir. Burdur göller şehri olarak da bilinir. Burdur doğal miraslarla donatılmış kesinlikle keşfetmeniz gereken bir cevher. Büyüğünden, küçüğüne, tatlı suyundan, tuzlu suyuna kadar her çeşit göle sahip olan Burdur, yazın doğanın tadını çıkarabileceğiniz en güzel ve huzur veren şehirlerden biridir. Burdur sınırları içerisinde var olan tabiat parkları ve müthiş doğa harikası ormanlarıyla görenleri büyüleyen bir  şehirdir. Ayrıca sadece doğası ve gölleri ile değil buram buram tarihi yerleri, müzeleri de oldukça meşhurdur. Yaz tatili için  görülmesi ve gezilmesi gereken yerler arasında başta yer almaktadır. Burdur tatili için büyük bütçeler ayırmanızada gerek yoktur. Burdur harika bir şehir olmakla beraber oldukça da uygun bütçeli bir şehrimizdir. Ayrıca Burdur gezisi için size yardımcı olacak ve bu şehrin güzelliklerini daha iyi tanıtacak rehberlerde bulunmaktadır. İşte şimdi size bu harika şehrin tüm güzelliklerini sizler için listeledik. Hazırsanız bu keyifli yolculuğa başlayalım!

 Burdur da gezilecek yerler nerelerdir?

  1.  Burdur arkeoloji müzesi.
  2. Taş oda konağı Etnografya müzesi.
  3. Tabiat parkları( Sığla Ormanı,Gölcük,Serenler Tepesi,Oğuzhan Kent Ormanı)
  4. Salda Gölü
  5. Burdu Gölü
  6. Karataş Gölü
  7. Yarışlı Gölü
  8. Yazır Gölü
  9. Gölhisar Gölü
  10. Karacaören Barajı
  11. Lavanta Bahçesi
  12. Karanlıkdere Kanyonu
  13. Serençay Kanyonu
  14. İnsuyu Mağarası
  15. Lisinia Doğa Alanı

Gibi birçok güzel içeriklerle dolu bir şehirdir. Görenlerin âşık olduğu gidenlerin ise bir daha gitmek isteyeceği bir şehrimizdir.

Burdur’da Ne Yiyebiliriz?

Güzellikleriyle gözümüzü, sakinliği ve temiz havasıyla ruhumuzu lezzetleriyle de damağımızı doyuran Burdur da neler yenir? Gelin inceleyelim. Burdur her ne kadar Akdeniz Bölgesi’nde yer alsa da Burdur’da karasal iklim görülmektedir. Bu sebeple Burdur mutfağı ağırlıklı olarak et, tahıl ve bakliyat kullanmaktadır.

Geleneksel Burdur mutfağında öne çıkan yemekleri arasında: Burdur usulü testi kebabı, Burdur şiş, çanak ekmeği olarak da bilinen haşhaşlı, tahinli, cevizli ve pekmezli gibi çeşitleri olan kömbe, Burdur’un kendine özel kelle peyniri ile hazırlanan pide, kabak helvası, Burdur muhallebisi, ceviz ezmesi ve ceviz helvası gibi parmak ısırtan, damak şenelten lezzetleri vardır.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER