Ne Kadar Haberleri

Diyarbakır’da Gezilecek Yerler

Diyarbakır’da Gezilecek Yerler
Bu haber 25 Ağustos 2022 - 19:06 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Diyarbakır içinde gezebileceğiniz turistik yerleri sizin için hazırladık. Umarım yazımızdan memnun kalırsınız.

Sülüklü Han

Diyarbakır gezinizi sonlandıracağınız son mekân.  Tarihi yapı içerisinde rivayete göre hanın içerisinde bulunan kuyu içerisinden çıkarılan sülüklerle hekimler tarafından tedavi için kullanıldığı söylenmekte. Hanın ismini buradan aldığı söyleniyor. En gözde mekânlardan biri olan bu han günümüzde popülerliğini koruyor.

Diyarbakır Kalesi ve Arkeoloji Müzesi

Kale iç ve dış kale olarak iki bölümden oluşmakta. Surlar etrafında yapacağınız yürüyüş esnasında tarihte kısa bir seyahat sizi bekliyor.

Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi

Edebiyat severlerin mutlaka ziyaret ettiği bu ev, şairin çocukluk yıllarını geçirdiği yapı olarak  sizleri büyülemeye hazır.  Müzeyi ziyaret ederken şair hakkında daha önce duymadığınız çok şeye şahit olacaksınız.

Hasan Paşa Hanı

Ulu Caminin doğusunda yer alan bu yapı Osmanlı döneminde Vezirzade Hasan Paşa tarafından 1573 yılında yapılmıştır. Avlulu, iki katlı inşa edilen bu eser günümüzde görkemli yapısıyla göze çarpmakta, geçmişe kısa bir yolculukla gezinin ilk durakları arasında yer almaktadır.

Ongözlü Köprü

Sur ilçesinde merkeze 3 km uzaklıkta Dicle Nehri üzerinde olan bu köprü akın akın ziyaretçilerini ağırlamakta.  On kesik kemer üzerinde Dicle’nin iki yakasını birleştiren bu köprü üzerinde yerli ve yabancı turistlerin ziyaretlerinde yörenin kültürel etkinlikleri ile ziyaretçiler eğlencelerine eğlence katmakta. Akşam manzarasıyla nehrin kıyısında demli çayınızı yudumlamayı ihmal etmeyin.

Zerzevan Kalesi

Gözlerinizi kamaştıracak bu kale bir tepede inşa edilmiş olup içerisinde gözetlemek kulesi, kilise, saray, konut, kaya mezarları, hamamlar, tahıl ve silah depolarıyla ziyaretçilere açık.

Sur

Günümüzde ilçe olarak almış olan bu surlar Dicle nehri kenarında denizden 660 metre yükseklikte Karacadağ’ın lavları üzerine kurulmuştur. Gezerken uygarlıkların bıraktıkları izlere ve çok sayıda tarihi esere rastlama hazır olun. Tarihte yapacağınız bu yolculukta anılarınıza bir kare daha ekleyin.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER