Ne Kadar Haberleri

Pattaya Gezilecek Yerler 20 Yer

Pattaya Gezilecek Yerler 20 Yer
Bu haber 17 Ağustos 2022 - 9:01 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Nekadarhaber.com – Sahil tatil beldesi Pattaya, imrenilen bir turizm merkezidir. Bu anlamda Pattaya Gezilecek yerler Türkiye’de merak edilmektedir.  Bu, güzel plajları, çok sayıda barı, gösterişli alışveriş merkezleri ve bazı heyecan verici su sporları seçenekleriyle büyüleyici bir kasabadır. Bangkok’a sadece 200 km uzaklıkta bulunan Pattaya’ya güneşin, kumun ve mavi okyanusun tadını çıkarmak için gidilecek yerlerden olmaktadır. Bu kıyılarda tatil yapmayı planlayanlar için, konaklamanız sırasında toplamanız gereken tüm harika deneyimlerin ayrıntılı bir listesini Gezi Rotası olarak yapmaya çalıştık. Pattaya’da ziyaret etmeniz gereken en önemli turistik yerler arasında yemyeşil Nong Nooch Köyü, Dört Bölge Yüzen Pazar, Yürüyüş Caddesi, Mini Siam ve Jomtien Plajı sayılabilir.

Nong Nooch Köyü

Gezilecek yerler açısından Nong Nooch Köyü’ndeki geniş park, gezginlerin zevkidir. Muhteşem bir orkide bahçesi ve bölgenin flora ve faunasını gerçekten ilgilenenlere açık hale getiren bir hayvanat bahçesi ile Nong Nooch Köyü’nü ziyaret etmek sizi doğaya gerçekten yakınlaştırır. Ayrıca burada horoz dövüşlerine, Tay boks maçlarına ve bir fil gösterisine tanık olabilirsiniz.

Jomtien Plajı

Ana şehrin koşuşturmacasından kaçabilir ve Jomtien Plajı’nda rahatlayabilirsiniz. Rüzgar sörfü, parasailing, jet ski gibi su sporları seçenekleriyle içinizdeki su tutkunlarını serbest bırakın ve okyanusun tadını çıkarın. İçeceklere ihtiyaç duyduğunuzda yerel restoranlara güvenin. Bazı otantik ve nefis Tay hazırlıkları ve taze deniz ürünleri sunmaktadır.

Pattaya Gezilecek Yerler

Hakikat Tapınağı

Hakikat Tapınağı, Pattaya’da, ahşaptan karmaşık bir şekilde inşa edilmiş ve gravürleri geleneksel Tay mimari tarzında inşa edilmiş devasa bir dini anıttır. İç mekanlar Budist ve Hindu motifleri ve heykellerle doludur. 105 metre yüksekliğindeki yapı henüz tamamlanmadı ve proje 80’li yıllarda başlasa da tahmini tarihi 2050 kadar uzakta. Tay kültürel gösterilerine ve geleneksel Tay boksuna tanık olmak için Hakikat Tapınağı’nı ziyaret edin.

Wat Yansangwararam

Pattaya Gezilecek yerler içerisinde yer alan Kral Bhumibol Adulyadej’e adanan bu tapınak, 1976 yılında saltanatının 42. yılını anmak için inşa edilmiştir. 145 dönümlük bir araziye yayılan Wat Yan, Tayland’daki diğer tüm tapınaklara kıyasla nispeten modern bir mimari tarz sergiliyor . Pattaya’nın sadece 20 km güneyinde, Çin, Hint, Güneydoğu Asya ve İsviçre kültürlerinin bir araya gelişine tanık olmak için Wat Yan tapınağını ziyaret edin.

Pattaya Gezilecek Yerler

Dört Bölge Yüzen Pazar

Pattaya’daki ilk ve tek yüzen pazar, yerel yaşama bir göz atmak istiyorsanız, bulunmanız gereken en iyi yer. Adından da anlaşılacağı gibi, yüzen pazar, satıcıların geleneksel ahşap Tay kanoları üzerinde dükkanlar kurdukları ve her gün alışveriş yapmak için akın eden yüzlerce müşteriyi bekleyen durgun sularda dolaştıkları bir bit pazarıdır. En taze yerel sebzelerden en seçkin deniz ürünleri lezzetlerine kadar hepsini burada bulacaksınız. Burası aynı zamanda Tay sokak yemeklerini denemek için en iyi yerlerden biridir. Pattaya gezilecek yerler listenize mutlaka dört bölge yüzen pazar alınması gerekir.

Pattaya Parkı

Pattaya Park, sahilde bulunan bir eğlence parkıdır. Sunulan çeşitli sürüş seçenekleriyle bu, çocuklar ve macerayı seven yetişkinler için heyecan verici bir yerdir. Park, tümü ağız sulandıran müstahzarlar ve çeşitli yenilebilir biblolar sunan restoranlar ve lokantalarla çevrilidir. Adrenalininizi cüretkar sürüşlerden birinde pompalayabilir ya da su parkında eğlenebilirsiniz.

Pattaya Gezilecek Yerler

Koh Larn

Pattaya’nın güzel doğu kıyılarında bulunan Koh Larn, yerel olarak mercan adası olarak da adlandırılır. Küçük yer, bozulmamış mavi sulara ve kumlu plajlara ev sahipliği yapmaktadır. Tezgahları ve butikleri, açık pazarları, restoranları ve kafeleri ile mükemmel bir sahil kaçamağıdır. Buradaki oteller lüks ve yerliler çok misafirperver. Sularında vapur gezintileri, sürat tekneleri, parasailing ve yüzme ile kendinizi şımartabilirsiniz.

Sualtı Dünyası Pattaya

Underwater World Pattaya adından da anlaşılacağı gibi bir akvaryumdur. Yaklaşık 5000’den fazla balığın gözleriniz için etrafta yüzdüğü 150 m uzunluğunda bir tünele ev sahipliği yapan Underwater World Pattaya, gündüz saatlerinde her gün açık kalıyor. Belirgin şekilde oluşturulmuş 5 bölgede 200’den fazla deniz yaşamına tanık olacaksınız. Dev manta vatozlarından köpekbalıklarına kadar hepsini tünelde sanki bir denizin içinde geziniyormuşsunuz gibi üzerinizde yüzerken görebilirsiniz! Su altı dünyası pattaya gezilecek yerler listesinde yer alan güzel yerlerden olmaktadır.

Pattaya Gezilecek Yerler

Pattaya Gezilecek Yerler

Yürüyüş yolu

Walking Street, adının aksine bir yürüyüş yolu değil, bir parti destinasyonudur. Pattaya’daki en iyi gece hayatı mekanlarından biri, burada barlardan diskolara, muhteşem restoranlara ve dans barlarına kadar her şeyi bulabilirsiniz. Sahil Yolu, Bali Hai Plaza’ya kadar devam eden tüm hareketli parti enerjisini başlatır . Çocuklarınız yoksa ve bu şehrin müziğine ve içkisine dalmaya hazırsanız, o zaman Walking Street hedefiniz.

Tiffany Kabare Gösterisi

Tayland’da bir kabare gösterisini nasıl kaçırırsın ? Ülke bu tür için bilinir. Pattaya’daki Tiffany Kabare Gösterisi, çevredeki en ünlülerden biridir. Bölgenin transeksüelleri, bu kabareyi 40 yılı aşkın bir süredir, yerel ve uluslararası gözbebeklerini yakalıyor. Yetenekleri ve koordinasyonları büyüleyici, sizi kültürel bir savurganlığa sürüklüyor. Dans eylemlerinin çoğu, cazibeyi korurken sizi kültüre ve tarihine de başlatan Tay halk şarkılarına dayanmaktadır.

Mini Siyam

Mini Siam, bir zamanlar araştırma projesi olan bir çocuk eğlence parkıdır. 1985 yılına kadar uzanır ve dünyadaki her ünlü yerin kopyalarına ev sahipliği yapar. Ünlüler, sadece yeniden yaratılan modellerin sergilendiği değil, aynı zamanda eğlenceli sürüşlerin, atölyelerin ve gösterilerin de düzenlendiği Mini Siam’ı Mini Avrupa olarak da adlandırdılar. Çocuklar etkinliklerden keyif alırken, ebeveynler yeni bir şeyler öğrenmelerini sağlıyor. Pattara gezilecek yerler listenizi yaparken Mini Siyam unutulmaması gerekir.

Cennette Sanat

Kendi başına bir galeri ve sanat müzesi – Art in Paradise, Pattaya’da bir sanat aşığıysanız ziyaret etmek için harika bir yerdir. 3 boyutlu efektleri ve gerçeğe yakın resimleriyle galeri size sanat ve gerçekliğin nasıl bu kadar kusursuz bir şekilde birleştiğini gösteriyor. Bu eşsiz bir deneyimdir ve çok az kişi tarafından takdir edilmektedir. Bu nedenle burada fazla kalabalık bulamazsınız.

Yunus Akvaryumu Pattaya

Pattaya’da sadece yunuslara adanan başka bir akvaryum, en iyi şekilde çocuklar ve arkadaşlarla birlikte parlak güneşli bir günde ziyaret edilir. Dolphinarium World Pattaya, turistlere aynı anda hem zeki hem de sevimli olan bu güzel yaratıkları öğretiyor. Gösterilerden beslenme seanslarına, özel maceralara ve açık yemeğe kadar, sizin için hazırlanan tüm aktivitelerin tadını çıkaracaksınız. Gösterilerde her şey uzmanlar tarafından kontrol ediliyor ve hayvanlar da iyi eğitimli, bu yüzden çocuklarınızın güvende olacağından emin olabilirsiniz.

Ramayana Su Parkı

İnsan merak eder, neden Ramayana destanına ev sahipliği yapan Hindistan’da böyle bir eğlence parkı yok…

Ancak Pattaya, 2019 yılında antik şehirler ve karakterler temalı bir su parkı inşa ederek yaratıcılığı ve vizyonuyla çok ileride. Onlarca oyun, kaydırak ve havuz ile Asya’nın en büyük ve benzersizlerinden biridir . Ramayana’da bir dizi su sporunun yanı sıra konaklama ve yemek olanakları mevcuttur. Tepelerin ortasında yer aldığından, çevrenin doğal güzelliği cazibeye katkıda bulunur.

Pattaya Fil Köyü

Pattaya’da kendinizi fillerle dolu bir dünyada kaybedin. Pattaya Fil Köyü burada çok popüler bir turist uğrak yeridir ve sizi bu çok sevgi dolu, çok sevgi dolu hayvan türünün ortasına götürür. Kutsal alan çok iyi korunur, fillere hem profesyoneller hem de yerliler tarafından bakıldığı doğal bir yaşam alanı gibi hissettirir. Hepsi sizi karşılıyor ve sizi fillerin günlük rutinine götürüyor. Filin köyün içinden geçmesi gibi, oldukça terapötiktir.

Büyük Buda Tapınağı

Büyük Buda Tapınağı, 12 m yüksekliğinde büyük bir altın Buda heykeli ile muhteşem bir antik tapınaktır. Pattaya yakınlarındaki bir adada bulunan bu tapınağı feribot veya teknelerle ziyaret edebilirsiniz. Tapınak, ejderhalarla oyulmuş basamaklarla bir tepenin üzerinde yer almaktadır. Muhteşem yemek mekanları ve Tay mutfağı satan restoranların yanı sıra burada dışarıda bir gün geçirebilirsiniz.

Siam’ın Don Büyülü Buzu

Güzel, karmaşık buz heykelleri ve heykellerinden oluşan bir sergi olan Siam’ın Frost Magical Ice’ı, Pattaya’daki uzun gezilerden sonra yorgun bedenlerinizi serinletmek için harika bir yerdir. Gözleriniz aynı zamanda tüm o güzelliğe ve harika okyanus heykellerine dalıyor. Heykellerin etrafındaki sıfırın altındaki sıcaklıklar ve huzurlu bir hava ile kendinizi Kuzey Kutbu’nda hissedeceksiniz. Yürürken dikkatli olun, çünkü tüm bu buz nedeniyle zemin çok kaygan.

Kauçuk Arazi

Rubber Land, ülkenin ilk kauçuk müzesidir ve devasadır. Burada kauçuk ekimi, lateks üretim birimi, 3 boyutlu projeksiyon haritalama ve malzemeyi çeşitli nesneler şeklinde hayata geçiren bir yaşam alanı olmak üzere 4 farklı bölge bulunmaktadır. Kauçuğun işlenmesini öğrenmekten nihai ürününe kadar hepsini burada göreceksiniz. Ve ayrılırken, lastik yastıklar ve kırtasiye malzemeleri gibi tüm sevimli hediyelik eşyaları satın alabilirsiniz – tamamen gümrüksüz.

Oyuncak Ayı Müzesi

Yüzlerce oyuncak ayının çocukluk hayalleri burada gerçek oluyor. Bu, tüm Güney Asya’daki tek oyuncak müzesidir . Adından da anlaşılacağı gibi, müze, bu yumuşak oyuncakların büyük bir koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor ve bu da onu aile kalabalığı arasında imreniyor. Burada yaklaşık 2000 oyuncak ayının yanından geçecek ve hediyelik eşya dükkanından satın alabileceğiniz başka bir harika ürün yelpazesinin tadını çıkaracaksınız!

Pattaya Koyun Çiftliği

Pattaya’da eşsiz bir yer, sadece koyun yetiştiriciliğini görebileceğiniz değil, aynı zamanda kelebek köşesi ve besleme tesisi gibi bölümlerin de keyfini çıkarabileceğiniz bu koyun çiftliğidir. Pattaya gezilecek yerler içerisinde çocuklar, özellikle Old Mcdonald’ın çiftliğini hatırlattığı için buranın tadını çıkarıyor. Etrafta dolaşan kabarık hayvanlarla sevimli koyun yetiştirme tesisleri cazibeye katkıda bulunur. Sabah 9 ile akşam 7.30 arasında ziyaret edin.

Thepprasit Gece Pazarı

Yerliler de buna Kankhena thepprasit pazarı diyorlar. Bu gece pazarı turistler kadar Pattaya halkı arasında da ünlüdür. Metal bir plaza, tüm tezgahları ve dükkanları barındırarak keşif geziniz boyunca sizi korur. Giysilerden ayakkabılara, çantalardan oyuncaklara ve aksesuarlara kadar çeşitli ürünleri alabilirsiniz. Ve harika sokak yemeklerinin tadını çıkarın! Tayland’dayken daha ne isteyebilir ki ?

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER