Ne Kadar Haberleri

Samsun Atakum’da Gezilebilecek Yerler

Samsun Atakum’da Gezilebilecek Yerler
Bu haber 23 Ağustos 2022 - 18:35 'de eklendi ve kez görüntülendi.

nekadarhaber.com – Samsun Atakum 2018 yılında çıkarılmış olan bir kanun ile değer kazansa da aslında Atakum’un geçmişi çok daha eski yıllara tekabül etmektedir. Hatta öyle ki Samsun şehir merkezinde yer almış olan arkeoloji Müzesi’nde bu bölgede çıkarılmış olan kalıntılar halen sergilenmektedir. Türklerin ilk Anadolu’ya girişi bilindiği üzere 1071 Malazgirt Savaşı’ndan sonra gerçekleşen bir durumdur.

Danişmentlilerin fethettiği Atakum, daha sonrasında da Selçuklu Devleti’nin eline geçmiştir Osmanlı İmparatorluğu’nun kurulması ile birlikte Osmanlı’nın bünyesinin altına giren bu bölge oldukça önemliydi. Sonrasında ile ise o tarihlerde çok zengin bir Ermeni tüccarın adını alarak bu bölge Atakum olarak değil “Matossian Bahçeleri” ismi ile adlandırılmıştır. Sonrasında 1994 yılında Atakum ismini alarak Belediyesi’ne sahip olmuştur.

Bu güzel yer, içerisinde bulunan bazı gezme noktaları ile de oldukça güzeldir. Atakum’da gezilecek yerler sizler için sıralayacak olursak şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Amisos tepesi
  • Çakırlar korusu
  • Çobanlı halk iskelesi
  • Atakum sahil şeridi
  • İkiztepe
  • Atatürk evi
  • Asarkale ve kaya mezarları
  • Anıt çınar ağacı
  • Göğceli camisi

Eğer ki olduğunuz bir gün Samsun Atakum ay düşerse kesinlikle bu sayılan listedeki yerlere gitmemiz tavsiye edilmektedir. Şimdi sırada sizlere atakum’a gelmişken neler yapabilirsiniz bunları anlatalım.

Atakum’da yapılabilecek aktiviteler  var mıdır?, Varsa nelerdir?

Atakum Samsun’a merkezine sadece 7 kilometre kadar bir uzaklığı bulunmaktadır. Bu sebeple Samsun’la arası çok uzak olmadığı için ve Atakum bir tatil beldesi olduğu için Samsun’dan birçok ziyaretçi akınına her hafta sonu uğramaktadır. Atakum ve çevresindeki birçok şehir Atakum’un Bu güzelliğini sakinliğini dinlemek ve aileleri ile güzel zaman geçirmek için sık sık uğradıkları bir alan olmuştur.

Atakum 20 kilometreye geçkin kumsalları ile bir sürü misafir ağırlamaktadır. Aynı zamanda birçok oteli ve pansiyonu bulunan Atakum’da konaklamak da oldukça elverişlidir. Atakum Karadeniz bölgesi’nde olmasına rağmen buradaki Denizi hırçın ve dalgalı değil aksine Denizi oldukça sığdır ve sahilleri de kum ile doludur Bu sebeple Atakum birçok su sporu yapmak isteyen kişilere de harika bir olanı içinde barındırmaktadır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER