Ne Kadar Haberleri

2022 Alkollü Araç Kullanmanın Cezası Ne Kadar Oldu?

2022 Alkollü Araç Kullanmanın Cezası Ne Kadar Oldu?
Bu haber 02 Ocak 2022 - 13:31 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yeni yıl ile trafik cezaları da güncellenen tutarlar üzerinden sürücülere kesilmeye başlandı. Alkol kullanan sürücülerinde en çok merak ettiği bu yıl alkol aldıktan sonra trafikte yakalanan kişilere alkollü araç kullanmanın cezası ne kadar olduğu yönünde.

Alkol aldıktan sonra yanındakileri ve trafiktekileri tehlikeye atan alkollü sürücülere kesilecek olan trafik cezaları da artış gösterdi. Bu aşamada ceza yiyenler yeni fiyat tarifesi ile cebinden çok daha fazla para ödemek zorunda kalacak. Üstelik bu cezalar da yakalanma sayısına göre daha ağırlaşıyor. Hatta ehliyete el koyma yoluna kadar gidebiliyor.

2022 Yılında Alkollü Araç Kullanma Cezası

Güncel olarak 2022 yılı boyunca kesilecek olan alkollü araç kullananlara kesilecek ceza miktarları şu şekilde oldu;

  • Alkollü olarak ilk yakalanmada 1.823 TL
  • Alkollü ikinci kez yakalananlara 2.286 TL
  • Alkollü olarak üçüncü kez yakalananlara 3.674 TL

Cezanın kesilmesinden sonra ilk 15 günlük süre içinde kesilen trafik cezasını ödemiş olmanız halinde bu tutarın üzerinden yüzde 25 oranında indirim yapılıyor. Bu anlamda ilk kez yakalanan kişiler 364,60 TL daha az ödeme yaparak cezasını ödemiş olacak. İkinci kez yakalananlar 571 TL üçüncü kez yakalanan ise 1.469 TL erken ödeme avantajı ile daha az ödemiş olacak.

Kaç Promil’e Ceza Kesiliyor?

Alkollü sürücülere yapılan muayene sonrası promil de önemli. Bu aşamada ticari olan araçlarda promil sınırı 0,2. Diğer araçlarda ise 0,5 olarak uygulanıyor.

Ehliyetlere 6 ay ile 5 yıl arasında El Konuluyor

İlk kez alkollü yakalanan kişiler sadece para ödemekle kalmıyor ehliyetlerine altı ay, ikinci kez yakalananların ehliyetine 2 yıl ve üçüncü kez alkollü yakalananların ise 5 yıl süreyle el konulmuş oluyor.

Ceza Puanı İndiriliyor

Alkollü araç kullanmanın cezası birde bu durumda  iken araç kullanan kişiler yakalandığı zaman para cezası, ehliyetlerine el koyma ve bunun yanında ceza puanı indirimi uygulanıyor. Cezalara itirazlar mahkemeye yapılsa da alkollü olarak teste tabi tutulduktan sonra bu cezaların iptali söz konusu olmuyor. Bu anlamda sürücü araç kullanamaz hale geliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER