Ne Kadar Haberleri

2023 Antalya Phaselis Antik Kenti Ören Yeri Öğretmen Öğrenci Giriş Ücreti ne Kadar

2023 Antalya Phaselis Antik Kenti Ören Yeri Öğretmen Öğrenci Giriş Ücreti ne Kadar
Bu haber 02 Ocak 2023 - 6:52 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Söz konusu Antalya olunca denize girebileceğiniz yüzlerce güzel koy ve antik kent bulunuyor. Buralara girişlerde ücreti karşılığında olduğundan dolayı ziyaret etmek isteyenlerde bu hususta araştırma yapıyor. Phaselis Antik Kenti ve ören yerine gidecek olanlarda doğal olarak buraya giriş ücreti hakkında bilgi edinmek istiyor.

Phaselis  Giriş Ücreti

Phaselis’e iki giriş bulunuyor. Bunlardan birisi karayolundan giriş diğeri de  deniz yolundan giriş. Çünkü denizden tekneler ile gelen yerli ve yabancı turistlerde burayı gezmek istiyor. Bu anlamda iki tarafa da giriş gişeleri konulmuş. Yani her şekilde buraya giriş için ücret ödemesi yapmanız gerekiyor.

Girişler güncel fiyatlar dahilin de 90 TL olarak yapılıyor. Ancak müze kart almışsanız buraya ücretsiz giriş yapıyorsunuz. Müze kartın güncel fiyatı ise 60 TL. Kart basımı buradan yapılmıyor. Başka bir müzeden alarak gelmeniz sizin için ekonomik olacağını söylemek gerekiyor. Müze kartınızı internetten alabiliyorsunuz. Ancak bu durumda da 7,5 TL kargo ücreti ödemeniz gerekiyor. 18 yaşına kadar kişilere ve 65 yaş üstü kişiler burayı ücret ödemeksizin gezebiliyor.

Öğretmenlerde Ne Kadar Ücret Alınıyor?

Öğretmen ve öğrencilere ücretsiz diye bir husus yok. Eskiden Kültür Bakanlığı öğretmenlere bir ayrıcalık tanırdı. Ancak burası için bu husus söz konusu değil. Normal bir vatandaş gibi ücret ödemesi yaparak ören yerine girilebiliyor.

Mısır Ekmeği Karşılığı Satılan Phaselis

Rodoslu kolonistler tarafından kurulduğu belirtilen Phaselis aslında antik bir kent. Ancak özellikle Antalya’da ikamet edenlerin hafta sonu denize girmek ve piknik yapmak için tercih ettikleri bu bölgenin denizi mükemmel. Öylesine güzel koyları bulunuyor ki yerli yabancı bir çok kişi burayı ziyaret ediyor. Rodoslulara buranın sahibi olduğunu söyleyen çobanın Mısır ekmeği karşılığı burayı verdiği iddia ediliyor. Rodoslular da burayı aldıktan sonra büyük bir kent haline getirmiş. Antalya’nın sıcağını ve nemini herkes bilir. Bu aşamada denizden şehre doğru paralel bir cadde yapılmış ve bu cadde en sıcak mevsimlerde dahi tatlı bir esinti veriyor.

Phaselis Açılış Kapanış Saatleri Kaç

Phaselis bazı kesimlerce Faselis olarak tanımlansa da yılda iki sezon olarak vatandaşa açık. Nisan  ve Ekim ayları arasında sabah 8 de açılan ören yeri akşam 20:30 kapanıyor. Kış dönemi ise yine sabah 8:30 da açılırken akşam 17:30 da kapanıyor. Buranın antik kent olmasından dolayı gece konaklama söz konusu değil. Bazı karavan severler burada konaklamak isteyecektir. Ancak yasak olduğunu belirtmek gerekiyor.

Phaselis Antik Kentinde piknik yapmak serbest olmasına karşın ateş yakmak, piknik tüpü ateşlemek ya da mangal yakmak yasak. Buraya gelen kişilerin bunu bilerek gelmesi gerekiyor. Nitekim koruma amaçlı olarak alınmış bir husus. Bu sebeple sürekli gezici personeller burayı ziyaret edenlere uyarılarda bulunuyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER