Ne Kadar Haberleri

AUGİS Açıköğretim Fakültesi Salon Başkanı Gözetmeni Sınav Görevi Ücretleri Belli Oldu.

AUGİS Açıköğretim Fakültesi Salon Başkanı Gözetmeni Sınav Görevi Ücretleri Belli Oldu.
Bu haber 02 Ocak 2022 - 20:13 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Açıköğretim Fakültesinin sınav tarihleri belli olmasından sonra yeni yılda AUGİS sınavlarında salon başkanı ve salon gözetmenlerinin ne kadar ücret alacağı merak konusuydu. 2022 yılında AÖF Sınavlarında görev alan kişilerin sınav görevli öğretmen ücretleri ve detayları şu şekilde.

AÖF Sınavında Görevli Ücretleri Ne Kadar

Açıköğretim Fakültesine devam eden öğrencilerin yüz yüze yapılan sınavlarında salonda görevli başkan ve gözetmenlerin alacakları ücretler belli oldu. AUGİS olarak geçen Açıköğretim Fakültesi sınavlarında görev alacaklar başvuru yapıyor. Başvuru sonrası belli olan görevliler sınav günü sonrasında ücret almaya hak kazanıyor. Bu anlamda öğretmenlere önemli bir bütçe kazandıran görevler ile ilgili olarak yapılan açıklamada görevli olan gözetmen öğretmenler 170 TL ücret alacaklar. Salon başkanı olarak görev yapacaklar ise 200 TL ücret almaya hak kazanacaklar.

Kimler Görev Yapıyor Ne Kadar Kazanıyor?

Açıköğretim sınavlarında sadece salon başkanı ve gözetmen bulunmuyor. Burada başka görevleri olan öğretmen ve diğer yetkililerde söz konusu. Bu anlamda AUGİS ile para kazanacak kişiler ve alacakları ücretler şu şekilde;

  • AÖF Bina Sorumluları 280 TL
  • AÖF Bina Sınav Sorumlu Yardımcısı 230 TL
  • Salon Başkanları 200 TL
  • Salon gözetmenleri 170 TL

Açıköğretim Sınavı Görev Ücreti Ne zaman Yatar?

Sınavda görev alan kişilerin merak ettiği diğer bir hususta ücretin ne zaman hesaplara geçeceği. Bina sorumlusu, yardımcı, salon başkanı ve gözetmen olarak görev yapan kişilerin açıköğretim sınavları sonucunda almaya hak kazandıkları ücretler yaklaşık bir ayın sonunda hesaplara yatırılıyor.

Yılda dört kez Güz ve Bahar sınavı yapılırken yılsonunda bütünleme sınavları da yapılıyor. Cumartesi ve Pazar günleri iki gün üst üste yapılıyor olması ile bu iki gün de görev alan kişiler söz konusu. Bu sebeple iki sınavda görev alan kişilerin geliri de daha yüksek oluyor.

Açıköğretim Sınavında Görevli Ücretleri alımında öğretmenlerin yaklaşık 4 saat görev yaptığını düşündüğünüzde önemli bir gelir kapısı olarak görülebilir. Bu sebeple öğretmenler arasında rağbet gören bir görev taleplerinden birisi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER