Ne Kadar Haberleri

2022 Bedelli Askerlik Ücreti Faturası Belli Oldu 

2022 Bedelli Askerlik Ücreti Faturası Belli Oldu 
Bu haber 05 Ocak 2022 - 6:25 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Güncel fiyatlara yansıyan hususlardan birisi de bedelli askerlik. Vatani görevini bedelli yapmak isteyen kişiler 2022 yılında 56,5 bin lira para ödemek zorunda kalacak. Kalıcı hale gelen bir bedelli askerlik söz konusu. Fakat yüksek ücret bile bu hizmeti almaktan insanları alıkoymayacağa benziyor.

Yıllara Göre Bedelli Askerlik Ücretleri

2019 yılında devlet adım atarak bedelli askerliği kalıcı hale getirdi. Özellikle işlerini kaybetmek istemeyenler için önemli bir etken oldu ki ilk aşamada çok uygun fiyatlar dahilinde bu hizmet alınmıştı. Özel düzenleme ile belli sürelerde yapılan bedelli için tek ücret uygulaması yapılıyordu. Ancak kalıcı hale gelmesi ile sabit bir rakama bağlanırken aylık memur maaş katsayısına göre hesaplanmaya başladı. Bu çerçevede bedelli askerlik ücretleri ne kadar diye soranlara yıllar bazında;

  • 2011 30 Bin Lira
  • 2014 18 Bin Lira
  • 2018 15 bin lira
  • 2019 maaş kat sayısı ile altı ayda bir artıyor 31,3 bin TL ikinci altı ay 33,2 bin Lira
  • 2020 ilk altı ay 35,1 Bin TL ikinci altı ay 37,1 TL
  • 2021 Ocak ilk altı ay 39,8 bin TL İkinci altı ay 43,1 Bin TL
  • 2022 Ocak ilk altı ay 56 bin 500 TL

Bedelli askerliğin memur maaş katsayısına endekslenmesi ile son 2,5 yılda yüzde 80 gibi bir oranda artış yaşayan husus söz konusu. İlk tarihlerde 31,3 Bir lira alınan bu ücret bugünkü rakamla 56 bin 500 TL oldu.

Gurbetçilerde Bedelli Askerlik Ucuzladı

Türkiye’den bedelli yapacak kişiler zamlı tarife öderken yurt dışından yapacaklar TL’nin değer kaybı ile daha az para ödeyecekler. Bir anlamda onlar için ucuzlama söz konusu oldu. Euro üzerinden ödeyen gurbetçiler bedelli askerlik yaparken daha az ödemiş oluyor.

Yoklama Kaçağı Olanlar Bedelliden Faydalanmak İstiyor

Yoklama kaçağı halinde olan kişiler 7179 sayılı Asker Alma Kanununa göre bedelli askerlikten faydalanamıyor. Bu anlamda bu uygulamaya yakalanan kişilerde bir bakıma faydalanabilmek için af bekliyor. Henüz sosyal medyadan kendilerini duyurmaya çalışsalar da bu kişiler için henüz bir çalışma bulunmuyor.

 Bedelli askerlikten faydalanmak istiyorsanız özellikle yoklama kaçağı durumuna düşmemek gerekiyor. Aksi takdirde bu fırsatınızı kullanamamış oluyorsunuz. Bu çerçevede 20 yaşına girilen ocak ayının birinci gününden itibaren yoklama yaptırma yıl sonuna kadar devam ediyor. Bu süreyi aşanlar yoklama kaçağı olmuş oluyor.

Askerliğini ücret karşılığı yapmak isteyen kişilere belli kriterleri taşıyor olması halinde bedelli askerlik kredisi tahsis eden bankalarda bulunuyor. Bunun yanında kulislerde askerliğini yapanlar için bedelsiz askerlik kredisi söylentileri de mevcut. 2022 Ocak ayından itibaren Haziran’ın son gününe kadar bedelli için ödenecek güncel tutar 56 bin 500 TL olmuş oldu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER