Ne Kadar Haberleri

2023 Demre Myra Antik Kenti Ören Yeri Giriş Ücreti Ne Kadar?

2023 Demre Myra Antik Kenti Ören Yeri Giriş Ücreti Ne Kadar?
Bu haber 02 Ocak 2023 - 6:39 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan MYRA aslında antik bir kenttir. Burada yer alan amfi tiyatro, oyma mezarlar ile ön planda duruyor olsa da şehrin altında eski kentin olduğunu da söylemek mümkün. Myra Antik kentine giriş ücretli. Bu anlamda, öğretmen, öğrenci giriş ücreti ne kadar sorusu da merak edilenlerden.

Günübirlik Ziyaretçinin Tercihi Myra Giriş Ücretleri

Antalya’nın günübirlik ziyaret edilen ve Türkiye’de en çok ziyaretçi alan yerlerden birisidir Myra antik kenti. Yılda yaklaşık 600 bin kişinin ziyaret ettiği kesilen bilet sayılarından ortaya çıkıyor. Buraya özellikle Rusya’dan gelen turistlerin günübirlik olarak Demre’ye ziyaret etmesi ile St. Nicholaus Müzesi, Myra Antik Kenti ve Batık Şehir ile Kekova gezisi yapmaktadır. Otellere yerleşen turistler paket turları ile buralara gelir. En çok sebebi de St. Nikolous Kilisesinde kendi inançlarına göre hacı olmaktır.

Demre Kalesinden Kuşbaşı Myra

Myra Antik kentine giriş ücret

Yerli yabancı binlerce kişinin ziyaret ettiği Demre’nin sahil kenarından biraz içeride bulunan Myra Antik Kentinin üzerinde Demre Kalesi bulunuyor. Buraya çıkanlar antik kente yukarıdan kuş bakışı bakabilir. Fakat ziyaret ederek yakından gezmek isteyenler renkli alışveriş dükkanlarının arasından geçerek kentin girişine gelir. Burada bilet gişesinden biletini alarak içeri girer.

Giriş Ücretleri

Myra Antik Kentine girişler ücretli. Myra Ören Yeri olarak geçen yeri ziyaret etmek için 90 TL ücret ödemesi yapmanız gerekiyor. Müze kartınız varsa burada ücret ödemezsiniz. Ancak Kiliseyi ve sonrasında da Andriake Müzesini gezmek istiyorsanız fazladan ücret ödememek için Müze Kart çıkarmalısınız diye düşünüyorum. Müze kartın güncel ücreti 60 TL.

Müzenin Açılış Kapanış Saatleri

Müzeye giriş ve çıkış saatleri sabah 08:00 ile akşam 17:00 arasında. Gişe ise 16:30 da kapanıyor. Alakent mevkisindeki yer için sesli rehberlik hizmeti de bulunuyor.

Myra Antik kentine giriş ücret

Myra adını daha önce duymayan kişiler olabilir. Fakat yıllar önce Likya Uygarlığının başkentini yapmış bir bölgeden bahsetmek mümkün. Kaş ile Finike arasında kalan Demre kendisini pek duyuramamış. Ancak Türkiye’nin en güzel birkaç köyünden birisi olan Üçağız Kekova’ya sahip. Kaş ve Finike’ye gelenler burayı gezerken Demre’ye bağlı olduğunu bilmeden hareket eder.

Demre’de Gezilecek Yerler

Finike ile Kaş arasında sıkışan bir bölgede bulunan Demre tarihi dokusu ile inanılmaz güzelliklere sahip bir bölge. Buraya gelmişken gezmeniz gereken yerler şu şekilde,

  • Myra Ören Yeri
  • Nichalous Müzesi
  • Çayağzı Limanı
  • Üçağız Köyü
  • Kekova Adası ve Kalesi
  • Andriake Müzesi
  • Demre Kalesi
  • Batık Şehir
  • Kuş Cenneti
  • Likya Yolu

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER