Ne Kadar Haberleri

2022 Öğretmen Ek Ders Ücreti Zamlar Sonrasında Ne Kadar Oldu?

2022 Öğretmen Ek Ders Ücreti Zamlar Sonrasında Ne Kadar Oldu?
Bu haber 04 Ocak 2022 - 7:47 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Asgari ücrete yapılan yüzde elli oranındaki zam sonrası memur ve memur emeklilerinde olduğu gibi öğretmenlerde de ek zam beklentisi oluştu. Bu anlamda maaşlara yapılacak zam harici olarak öğretmenlerin merak ettiği hususlardan birisi de yeni yıl ile birlikte ek ders ücreti ne kadar alacakları oldu.

Asgari Ücret Zammı Öğretmen Maaşlarına Yansıyacak

Geçtiğimiz günlerde Asgari ücrete önemli zam haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu. Bu haber sonrası alım gücü zayıflayan emekli ve memurların da sendikalarca ek zam alacakları haberleri sonrasında beklentileri yüksek oranda zam yapılması yönündü. Önümüzdeki günlerde bu anlamda bir müjdenin de memurlar için geleceğini yetkili ağızlardan sürekli duyuyoruz.

Aylık maaş bir yana memur olarak görev ifa eden öğretmenler aylık ek ders ücreti alıyorlar. Burada alınan ücrete ne kadar zam geleceği, ne kadar ders karşılığı ücret alacakları da merak konusu. Nitekim Türkiye’de ek ders ile geçimini sağlayan ve maaş alan yaklaşık 1 milyon öğretmenden bahsetmek mümkün.

Ders Ücreti Alan Sözleşmeli Öğretmenler

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda yaklaşık 1 milyon öğretmen çalışıyor. Bunların bir kısmı usta öğretici olarak ek ders ücreti karşılığı maaş alıyor olsa da kadrolu öğretmenler aylık girdikleri dersler üzerinden ek ders parasını alıyor.  Asgari ücrete yapılan % 50 zam oranı sonrası yapılacak maaşlara zam oranı da ayrıca ek derse yansıyacak. Bu sebeple öğretmenlerin merak konusu ne kadar ek ders alacakları üzerinde birleşiyor.

Ders ücretine Yapılacak Zam Oranı

Güncel olarak öğretmenlere yapılacak maaş zammı yüzde 5 ve bunun üzerine enflasyon farkı olarak yansıyacaktı. Aralık ay’ı enflasyon rakamlarının 3 Ocak’ta yayınlanmasının ardından eklenecek enflasyon rakamı da belli olacak. Bu aşamadan sonra yüzde 5 ile enflasyon rakamı arasında yaklaşık yüze 18 gibi bir maaş artışı olacak. Bu rakamın üzerine hükümetin güncellediği zam oranı da eklendiğinde memur ve memur emeklilerinin alacakları maaşlar da belli olmuş olacak.

Aylık Katsayı İle Hesaplanıyor

Ek derslere ait ücretlerin ödenmesinde aylık maaş katsayısı önem arz ediyor. Bu katsayının belirlenmesinde ise zam oranları önemli. Bu oranlar sonrası öğretmen ve usta öğretici olarak maaşlarını ek dersleri üzerinden alan öğretmenlerin ücretleri de netlik kazanmış olacak.

Önümüzdeki süreç içerisinde memurlara ek zamların tanımı belli olacak. Bu aşamadan sonra netlik kazanan rakamlar ile öğretmen ve usta öğretici olarak çalışan kesimin ders ücreti de belli olmuş olacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER