Ne Kadar Haberleri

2023 Pamukkale Travertenleri Hierapolis Antik Kenti  Giriş Ücreti Ne Kadar Oldu?

2023 Pamukkale Travertenleri Hierapolis Antik Kenti  Giriş Ücreti Ne Kadar Oldu?
Bu haber 02 Ocak 2023 - 5:31 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Dünya’da yıldızı parlayan markamız Pamukkale Travertenleri her yıl yabancı ve yerli binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Ünü tüm ülkelere yayılmış olan bu tarihi doğal güzelliğimizi görmek için belli bir bedel ödememiz gerekenlerden. Bu anlamda her yıl Ocak ay’ında güncellenen rakamlar ile Pamukkale Travertenleri ve Hieropolis Antik Kenti ziyareti için giriş ücreti ödüyoruz.

Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale Girişi Ücretleri

Travertenler için giriş ücreti 200 TL olarak alınıyor. Üstelik Hieropolis Antik Kenti Ücreti tek giriş ücreti 200 TL olarak belirlenmiştir.  Fakat durumunuza göre indirim sağlayabiliyorsunuz. Müze kart almak sizler için en doğru ekonomik adım olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak öğretmen olarak görev yapanlar ve 18 yaş altındaki öğrenci kişiler Pamukkale Travertenleri girişi için ücret ödemiyorlar. Fakat bu durumunuzu kanıtlayan kimliğiniz olması gerekiyor. Öğrenci olup 18 yaş üstü olanlar ise indirimli müze kart alma imkanlarına sahip. Müze kart ise 60 TL.

Pamukkale Travertenleri Nasıl Oluşuyor?

Türkiye coğrafyasına damga vuran onlarca yerden sadece bir tanesi Pamukkale Travertenleri. Burada binlerce yıl geçmişe sahip Hierapolis Antik kenti ve doğal temiz havuzunda yüzebileceğiniz antik havuz sizleri karşılıyor. Ege Bölgesinin cazibe merkezi olarak her dönem davette bulunan Pamukkale Denizli’ye 18 km kadar mesafede bambaşka tatlar ve duygularla sizleri yolcu ediyor.

Geçmiş yıllara nazaran tehlike çanlarının çaldığı Travertenleri yer altından çıkan termal su bünyesindeki kalsiyum hidrokarbonat’ın oksijenle buluşması sonrasında oluşan çökelti kalsiyum karbonat ile oluyor. Burada oluşan çökelti önce jel halinde yumuşak iken zamanla sertleşiyor ve günümüzdeki beyaz görünümü ve güzelliği bizlere sunuyor.

Tek Giriş Ücreti Ödüyorsunuz

Pamukkale Travertenleri antik Hierapolis caddeleriyle beraber bir doğa harikası sunuyor. Bu sebeple ikisini birden gezme imkanı bulurken burada ayrı ayrı giriş ücreti ödemeniz gerekmiyor. Pamukkale’nin eşsiz güzelliğini görme fırsatının yanında antik havuzda berrak sularda yüzmek sizleri büyüleyen taraflarından olacak. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde kendisine yer edinen ülkemizin markası Pamukkale amfi tiyatro, tapınak, eski eşsiz yapıları ile sizlerin tekrar ziyaret etmek isteyeceğiniz duygular bırakıyor.

Kleopatra Havuzuna Giriş Ücreti (Antik Havuz)

Termal sulardan dolayı antik havuza ismini veren Kleopatra Havuzunun en büyük özelliklerinden birisi her mevsim 36 derece olması. Termal olması nedeniyle şifa kaynağı olan havuzda tarihi eserlerin arasında kulaç atma imkanınız oluyor. Fakat burada havuz için ayrı ücret ödemesi yapmanız gerektiğini de ayrıca hatırlatmak gerekiyor. Güncel olarak havuza giriş için 60 TL ödeme yapmanız gerekiyor. 7-12 yaş arası için 25 TL öderken daha küçük çocuklar için ücret ödemiyorsunuz.

Ziyaret Saatleri

Mutlaka görmeniz ziyaret etmeniz gereken yerlerden birisi olan Pamukkale Travertenleri ile Hierapolis Antik Kenti, Kleopatra Havuzu ziyaret saatleri de 06:30 ile 19:00 saatleri arasında yapılabiliyor.

Müzeler Genel Müdürlüğü müze giriş ücretlerine buradan bakabilirsiniz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER