Ne Kadar Haberleri

2023 Tüvtürk Araç Muayene Ücretleri Ne Kadar Oldu?

2023 Tüvtürk Araç Muayene Ücretleri Ne Kadar Oldu?
Bu haber 06 Ocak 2023 - 20:54 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Tüvtürk 2023 Araç Muayene Ücretleri belli oldu. Aracınız bulunuyorsa trafiğe güvenli bir şekilde çıkabilmek için süresi içerisinde muayenesini Tüvtürk İstasyonlarında yaptırmanız gerekiyor. Bu anlamda muayeneler de ücrete bağlı olarak yapılıyor. Aracınızın cinsi ve özelliğine göre Tüvtürk Araç Muayene ücretleri her yıl güncellenerek tahsil ediliyor.

Tüvtürk 2023 Yılı Araç Muayene Ücretleri

  • Römorklu – Römorksuz Traktör, Motorsiklet ve Motorlu bisikletler 575.84 TL
  • Otomobil, Kamyonet, Minübüs, Arazi Taşıtı 1.130.44 TL
  • Otobüs, Kamyon, Çekici 1.528.10 TL

Tüvtürk 2022 Yılı Araç Muayene Ücretleri

  • Traktör, Motosiklet ve Motorlu bisikletler için 258,42 TL
  • Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Arati Taşıtı, Römork için 507,40 TL
  • Otobüs Kamyon Çekici ve Tankerler için 685,58 TL

Tüvtürk 2021 Yılı Araç Muayene Ücretleri

  • Traktör, Motosiklet ve Motorlu Bisikletler için 189,98 TL
  • Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtları, römorklar için 372.88 TL
  • Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tankerler için 503,86 TL muayene ücreti alınıyor.

Araç muayene ücreti ödenmesinde muayene tarihlerinin gecikmesi sizin cebinizden daha çok para çıkacağı anlamına geliyor. Bu husus 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununu ilgili maddesi gereği ile tahsil ediliyor. Gecikilen her ay için yüzde 5 ile fazladan bedel tahsil edilirken KDV bu fiyatların içerisinde oluyor. Burada söz konusu gecikmeler için hesaplamalarda mümkün. Tüvtürk hesaplama sayfasını ziyaret ederek ilgili bilgileri girdikten sonra anlık olarak hesaplama yapma imkanlarına sahipsiniz.

Tüvtürk Muayene Ücretleri

Tüvtürk Muayene Ücretleri

Muayene neticesinde ağır kusurlu ile emniyetsiz olduğu tespit edilen araçların muayenesi onaylanmadığı gibi size bir aylık süreç veriliyor. Bu süreçte aracınızın ağır kusurlarının giderilmesi gerekiyor. Bu aşamadan sonraki bir ay içerisinde ikinci kez aracınızı muayeneye götürmeniz halinde Tüvtürk sizden tekrar muayene ücreti tahsil etmiyor. Ancak ikinci muayeneden de ağır kusurlu olarak onay almadığı takdirde bir sonraki muayene için ayrıca ücret ödemek zorunda kalıyorsunuz.

Kredi Kartı ile Tüvtürk Muayene Ücreti Ödemesi

Geçtiğimiz yıllarda en çok talep edilen hususlardan birisi olan araç muayenelerinde kredi kartının geçerli olmasıydı. Yapılan çalışmalar sonrasında buralarda aracınıza muayene ve egzos muayenesi için yapacağınız işlemler için ödemeyi kartınızdan yapabiliyorsunuz. Ancak bu durumda nakit parayla ödeyeceğiniz rakamdan fazlasını ödemek zorunda kalıyorsunuz. Tüketicilerin büyük tepkisine neden olmasına karşın bu durum halen düzelmiş değil. Parası olmayan vatandaş kartından ödeme yaparken cebinden de daha fazla çıkmış oluyor. Yani burada hizmet bedeli ödemekle yükümlü tutuluyorsunuz.

Tüvtürk Muayene Ücretleri

Tüvtürk Muayene Ücretleri

Araç Muayenelerinde Randevulu Sistem

Tüvtürk araç muayenelerinde randevulu olarak çalışıyor. Bu aşamada çok zaman kaybı yaşamamak adına alacağınız randevu ile birlikte istediğiniz istasyonda hizmetinizi alıyorsunuz. Hatta gezici istasyonlar ile hizmet veren Tüvtürk bu anlamda gerekli bilgiyi internet sitesi üzerinden veriyor. Muayene için alacağınız randevular ise e-devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bu da araç sahipleri için önemli bir husus.

Araç muayenesine gitmeden önce istasyonlarda aracınızın kilometresi de isteniyor. Burada sizin beyanınız ile muayenede araçta bulunan kilometre üzerinden hareket ediliyor. Muayene belgesine km işlenirken aracın ileriki dönemde satışları ile yeni sahiplerinin km sorgulama imkanı da bu sayede gerçekleşmiş oluyor.

Tüvtürk Araç Muayene hizmetini alırken ne kadar ücret ödeyeceğiniz her yıl Ocak ay’ından itibaren güncel fiyatlar yenilenerek tahsil ediliyor. Bu anlamda yeni ücretler de medyadan duyuruluyor. Bu anlamda fiyatlara sitemizden de ulaşabilirsiniz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER