Ne Kadar Haberleri

14 Mayıs seçim gecesi için olay ifadeler: Her şey bir oyundu

14 Mayıs seçim gecesi için olay ifadeler: Her şey bir oyundu. Özellikle Güneydoğu’da çok sayıda sandıkta Yeşil Sol Parti’nin oylarının YSK sistemine girilirken MHP ve AKP’ye kaydedilmesinin ortaya çıkmasından sonra seçim güvenliği konusunda endişeler arttı.

14 Mayıs seçim gecesi için olay ifadeler: Her şey bir oyundu
Bu haber 19 Mayıs 2023 - 16:15 'de eklendi ve kez görüntülendi.

14 Mayıs seçim gecesi için olay ifadeler: Her şey bir oyundu. Özellikle Güneydoğu’da çok sayıda sandıkta Yeşil Sol Parti’nin oylarının YSK sistemine girilirken MHP ve AKP’ye kaydedilmesinin ortaya çıkmasından sonra seçim güvenliği konusunda endişeler arttı. Korkusuz Gazetesi Yazarı Can Ataklı, seçim sonuçlarına kesinlikle inanmadığının altını çizerek, rakamlarla oynandığını öne sürdü ve “Her şey aslında hazırlanmış bir planın parçası gibi” dedi. Ataklı’nın ifadelerine göre, MHP’nin ve Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) Cumhur İttifakı içinde yer almalarına rağmen ortak liste ile değil de tek başlarına seçime girme kararı almaları şaşkınlık yaratmıştı. Ancak, Ataklı bu durumu, bütün anketlerde MHP’nin oyunun yeni sistemin barajı olan yüzde 7’nin altında olduğu gerçeğine dayandırmıştı. Ayrıca, Bahçeli’nin bu tutumu, sanki Cumhur İttifakı’nı zora sokuyor gibi gelmişti. Yeniden Refah Partisi’nin de seçime kendi listesiyle gireceğinin açıklanması aynı şekilde şaşırtıcıydı, çünkü bütün anketlerde yüzde 1’i geçmeyen YRP’nin tek başına seçime girmesi genel başkanları Fatih Erbakan’ın bile seçilmesi mümkün görünmüyordu.

Ataklı’nın iddialarına göre, seçim sonuçlarına yönelik belirsizlik, rakamlarla oynandığına dair endişeleri arttırdı. Örneğin, MHP’nin oyu, YSK tarafından açıklanan verilere göre yüzde 5’in bile altına düşmüştü. Ancak seçim sonuçlarına göre, MHP yüzde 10 oy alarak büyük bir sıçrama gerçekleştirdi. Ataklı, bu durumun hazırlanan bir senaryonun parçası olduğunu düşünüyor. Ayrıca, AKP’nin oy oranındaki düşüş de gözler önüne serildi, ancak MHP ve YRP’ye yükleme yapılarak Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 48’e çıkarıldı. Ataklı, seçim sonuçlarına güvenmediğini ve önceden hazırlanmış bir planın parçası gibi gördüğünü belirtti.

Ayrıca, seçim sonuçlarından önce ve sonrasında dikkat çeken bir diğer konu, seçmen sayısındaki artış oldu. YSK, 2023 seçimleri için açıkladığı seçmen sayısını 64 milyon 113 bin 941 olarak belirledi. Ancak bu sayı, 2018’deki seçmen sayısından 2 milyon 519 bin kişi azalmıştı. Yine de, 18 yaşını geçerek seçmen hüviyetine kavuşanların sayısı, 4 milyon 904 bin 672 olarak açıklandı. Bu verilere göre, yeni seçmen sayısı, toplam seçmen sayısından 2 milyon 224 bin 250 fazla. Ataklı, bu durumu da eleştirerek, seçmen nereden çıktı ve bu seçmenler birden fazla oy kullanmış olabilir mi? sorularını sordu. Bu nedenle, seçim sonuçlarına yönelik belirsizlik ve endişeler arttı. Muhalefetin, bu durumu ortaya çıkaracak hamleler yapması gerektiği düşünülüyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER