Ne Kadar Haberleri

65 Km’lik Rus Konvoyu Dağıldı

65 Km’lik Rus Konvoyu Dağıldı
Bu haber 11 Mart 2022 - 7:35 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Tüm dünya Rusya Ukrayna savaşına kilitlenmişken son günlerde herkesin diline dolanan 65 kilometrelik Rus konvoyu’da dağılmış durumda. İki tarafa arasında uygulanan sivil tahliyesi ateşkesi devam ederken belli başlı bölgelerde de çatışmalar halen devam ediyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de sık sık sirenler çalarken son uydu fotoğrafı çekimlerinde 65 km’lik Rus konvoyunun da dağıldığı görülüyor.

Rus Konvoyu Dağılarak Yeniden Konumlandı

Ukrayna Rus savaşında sıcak görüntüler gelmeye devam ediyor. Son olarak çekilen uydu görüntülerinde de Rus konvoyunun oluşturduğu 65 km’lik görüntü merak ediliyordu. Bu konvoyun Kiev’e yakin bir bölgede ağaçlık alanlarda yeniden konuşlandığı görülüyor.

Son olarak ABD merkezli Maxar’ın çektiği uydu görüntülerinde dün saat 11:37 gibi Rus konvoyunun dağıldığı, bazı unsurların ise Lubyanka yakınlarında ormanlık alanlarda yeniden konumlandığını gösteriyor. Ağaçlar arasına Rus ordusunun seyrek olarak siper aldığı görülürken karayolunda da halen kamyonların ve ekipmanların olduğu da görünenlerden.

Uçağını Bırakana 1 Milyon Dolar

Öte yandan Ukrayna Savunma Sanayisini oluşturan yönetim kuruluşu UKROBORONPROM video kliple Rus askerlere seslendi. Video klipte savaş uçağını bırakanlara 1 milyon dolar, helikopteri bırakan Rus askerlerine de 500 bin dolar para teklifi ediliyor. Savaşta uçağa ihtiyacı olan Ukrayna’nın bu şekilde ihtiyacını gidermeye çalıştığı görülüyor. Yapılan çağrı ile video klip sonrası Rus askerlerinin uçaklarını ve helikopterlerini teslim edip etmeyecekleri de merak konusu oldu. Ukrayna’ya Almanya savaş uçağı vermeyi reddederken Polonya hali hazırda vermek istiyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER