Ne Kadar Haberleri

Akaryakıt Fiyatları Daha Ne Kadar İnecek?

Akaryakıt Fiyatları Daha Ne Kadar İnecek?
Bu haber 17 Mart 2022 - 13:21 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ne Kadar Haber – Rus ve Ukrayna savaşlarının enerji fiyatlarını tavan yapmasından sonra gelen ılıman haberler fiyatlarında geri çekilmesine neden oldu. Son olarak 133 dolar seviyelerine kadar çıkan ham petrolün varil fiyatı 100 doların altına inmesiyle ülkemizde de akaryakıt fiyatları düşmeye devam ediyor. Üç gün üst üste yapılan indirimler pompalara yansırken vatandaşlarda akaryakıt fiyatlarının daha ne kadar ineceğini sorguluyor.

Üç günlük indirim sonrasında dün geceden itibaren benzinin litre fiyatına 62 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 1 kuruşluk indirim pompalara geceden itibaren yansıdı. Son günlerde sürekli zam yapılan akaryakıt fiyatları yerini indirimlere bıraktı.  Vatandaşların bu indirimlere sevinmesine rağmen yeterli olmadığı kanaati de söz konusu. İndirim öncesi İstanbul’da 19,72 TL olan motorinin fiyatı 18,67 TL’ye kadar geriledi. Ankara’da 19,81’den 18,77 liraya, İzmir’de ise 18,77 liradan satılmaya başlandı.

Akaryakıt fiyatlarında yapılacak olan güncellemeler ile yapılan ilanlar sonrası gündeme gelen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu akaryakıt sektörü temsilcileriyle de bir toplantı yaparak açıklamalarda bulundu. Dağıtıcı bayilerin marjlarında mağduriyetin oluşmaması adına tavan fiyat uygulama yetkisinden bahseden EPDK düşen fiyatlara rağmen kar marjında artış tespit edilmesi halinde tavan fiyat uygulamasının devam edeceği belirtildi.

25 Lira bandından dönen Motorin ile benzin fiyatlarının daha aşağıya çekilmesi için küresel ekonomide özelikle Rusya ve Ukrayna savaşlarındaki yaptırımlar ve diğer hususlar etkili oluyor

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER