Ne Kadar Haberleri

Asgari Ücrete Yeni Zam Sinyali Geldi

Asgari Ücrete Yeni Zam Sinyali Geldi
Bu haber 17 Mart 2022 - 13:23 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ne Kadar Haber – Dün akşam saatlerinde televizyonda canlı yayına katılan Ak Parti Grup Başkanveli Cahit Özkan’ın Asgari ücret zammı ile ilgi yaptığı açıklamalar gündeme oturdu. Yılda bir kez yapılmasına karşın yeni bir zammın yapılabilmesi için “Maliyet artışları nedeniyle gerekirse Cumhurbaşkanımız yen bir fiyat belirlemesi yapabilir” diyen Özkan’ın açıklamaları yıl içerisinde ikinci bir zam yapılma ihtimalini gündeme getirdi.

Ocak ay’ında asgari ücretlilere yapılan önemli zamlar sonrasında henüz iki aylık süreç geçmeden artan fiyatlar emekçileri maddi açıdan zorluyor. Yüksek enflasyon ve özelikle son süreçte Ukrayna – Rus savaşında yaşanan gelişmeler enerji maliyetlerinin artması gibi nedenlerde alım gücü düşen asgari ücretliler ile ilgili yeni haberler de gelmeye devam ediyor.

Katıldığı TV programında akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar ile ilgili açıklamalarda da bulunan Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan artışların sadece Türkiye’ye özgü olmadığını söyledi. Aynı sorunları Almanya, İngiltere gibi Avrupa ülkelerinin de yaşadığını belirten Özkan vatandaşın çektiği sıkıntıların farkında olduklarını, küresel ısınma sorunu yaşandığını, Rus – Ukrayna Savaşı olduğunu, buna rağmen kriz sürecini en iyi şekilde yürüten ülke konumunda olduğumuzu söyledi.

Brent petrolün varil fiyatının 100 dolar altına inmesi sonrasında benzin ve motorin fiyatlarında da gerilemeler yaşandı. Bu anlamda vatandaşlarda doğal gaz ve elektrik fiyatlarında da gerilemeler olacağı yönünde beklentiler söz konusu oldu.

Açıklamalarına devam eden Özkan tarihin en yüksek Asgari ücret zammını gerçekleştirdiklerini belirterek maliyet artışları sonrasında Cumhurbaşkanımızın artan fiyatları dikkate alarak yeni asgari ücret zammını gündeme getirebilir. Bu çerçevede vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER