Ne Kadar Haberleri

CHP’li Kaya: Meclis Başkanlığı giderayak yandaş atamalar yapıyor !

CHP’li Kaya: Meclis Başkanlığı giderayak yandaş atamalar yapıyor ! CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a yönelttiği soruda, TBMM’deki özel kalem müdür yardımcılıklarına sınavsız memur atamalarının yapıldığı iddiasını dile getirdi. Kaya, TBMM Başkanlığının, Özel Kalem Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılıkları kadrosunu doldur boşalt yaparak, gerek açıktan atama, gerekse kurumlardan geçiş yaptırarak “yandaş atamalar” yaptığını belirtti.

CHP’li Kaya: Meclis Başkanlığı giderayak yandaş atamalar yapıyor !
Bu haber 11 Mayıs 2023 - 23:42 'de eklendi ve kez görüntülendi.
CHP’li Kaya: Meclis Başkanlığı giderayak yandaş atamalar yapıyor!
CHP’li Kaya: Meclis Başkanlığı giderayak yandaş atamalar yapıyor!

CHP’li Kaya: Meclis Başkanlığı giderayak yandaş atamalar yapıyor ! CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a yönelttiği soruda, TBMM’deki özel kalem müdür yardımcılıklarına sınavsız memur atamalarının yapıldığı iddiasını dile getirdi. Kaya, TBMM Başkanlığının, Özel Kalem Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılıkları kadrosunu doldur boşalt yaparak, gerek açıktan atama, gerekse kurumlardan geçiş yaptırarak “yandaş atamalar” yaptığını belirtti.Haberin devamı için okumaya devam edin.

Kaya, yaptığı basın açıklamasında, AKP’nin iktidarın sonuna doğru hızlandığı yandaş atamaları eleştirirken, TBMM Başkanlığı’nın da bu atamalara destek verdiğini iddia etti.

Kaya, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Ferdi Şimşek ve TBMM İnsan Kaynakları Başkanı İsmail Kargulu’nun bu iddialara yanıt vermesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Kaya, TBMM’de yapılan görevde yükselme sınavlarına dair eleştiriler de getirdi. Yüksek puan alanların görevde yükselme sınavlarında elenirken, düşük puan alanların sınavı kazandığını belirten Kaya, “67 puan alan şef oldu, 96 puan alan elendi” dedi.

Kaya, ayrıca AKP hükümetinin mülakatı kaldıracağına dair sözlerinin mürekkebi daha kurumadan, TBMM’de mülakat yapıldığını dile getirdi.

Son olarak, Kaya TBMM’de uzun süre çalışan milletvekili danışmanlarının kadro ve kıdem tazminatı alması için verilen kanun teklifinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlatarak, “Şimdi tazminat dahi alamadan işsiz kalacak danışmanların suçu ne? İşte sizin adaletiniz bu!” diye eleştirdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER