Ne Kadar Haberleri

Geçtiğimiz Yıl 2021 Kaç Araç Satıldı. Hangi Araçlar En Çok Alıcı Buldu?

Geçtiğimiz Yıl 2021 Kaç Araç Satıldı. Hangi Araçlar En Çok Alıcı Buldu?
Bu haber 05 Ocak 2022 - 21:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de araç satışlarında azalma yaşandı. Küresel çapta yaşanan pandemi süreci araç üretimine ve satış sayısını da etkiledi. Otomobil ve hafif ticari araçların satışları 2021 yılında yüzde 4,6 azaldı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de toplam 737 bin 350 araç satışı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl kaç araç satıldı, Hangi araçlar en çok alıcı buldu. Makalemizde bulunuyor.

Araç Üretimi Durdu Chip Problemi Yaşandı

Otomotiv sektörü Coronavirüs sürecinden yakından etkilendi. Zira bu süreçte araç üretimi durdu. Bunun yanında chip problemi ile üretim neredeyse yapılamaz haline geldi. Tüm bu engellere rağmen üretilen ve satışı yapılan araçlar hakkında otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) gündem olarak açıklama yaparak otomobil ve hafif ticari araçlar için bir rapor yayınladı.

Bu rapora göre önceki yıla göre yüzde 4,6 oranında azaldı ve toplam 737 bin 350 araç satışı gerçekleştirildiği belirtildi. Otomobil satışları da 2020 yılına oranla yüzde 7,9 azaldı ve 561 bin 853 araç satışı oldu. Hafif ticari araçlarda 2020 yılına göre yüzde 7,9 artış olduğu gözlendi. Toplam araç üretimi 175 bin 497 oldu.

Aralık Ay’ı Kampanyalarla Artış Gösteriyor

Otomotiv sektörü yılın son ayı olan Aralık’ta her zaman yeni kampanyalar ile kendilerinin pazarını artırma yoluna gidiyor. Fakat Coronavirüs salgını nedeniyle bu yıl kampanyalar bir yana araç satışları durma noktasına geldi. Zira araçların satışını yapmak yerine biriktiren ve depolayan bir zihniyet vardı. Sürekli artan fiyatlar nedeniyle araç satışı yapmayan otomobil firmaları bu anlamda da devletten gerekli yaptırımı görmeye başladı. Güncel olarak geçtiğimiz 2021 yılına baktığımızda otomobil ile hafif ticari araçlarda 2020 yılı Aralık rakamlarına göre yüzde 40,3 azalma söz konusu. Böylelikle toplam 62 bin 243 araç satışı yapılmış oldu.

Pazarın Çoğunluğu Vergisi Düşük Olan Araçlar

Geçtiğimiz yıl satılan araçlar içerisinde en çok satılanları ise vergi açısından düşük olanlar oldu. Otomobillerin segmentlerine göre vergi oranları düşük olan A B ve C segmentindeki araçlar daha çok satıldı. C segment toplam 303 bin 143, B segment 179 bin 698 satış sayılarına ulaştı. En çok satılan gövde tipi araç sedan oldu. Yüzde 39,6 oran ile satış yapıldığı belirtildi. Geçtiğimiz yıl 34,6 SUV ve 23,8 oranında da hatcback araçlar satılmış oldu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER