Ne Kadar Haberleri

İçişleri Bakanlığı, sandık sonuçlarını polis ve jandarma ile toplayacak!

İçişleri Bakanlığı, sandık sonuçlarını polis ve jandarma ile toplayacak! Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER), seçim sürecinde güvenliği sağlamak ve acil durumlara müdahale etmek için kurulmuş bir merkezdir.

İçişleri Bakanlığı, sandık sonuçlarını polis ve jandarma ile toplayacak!
Bu haber 10 Mayıs 2023 - 12:04 'de eklendi ve kez görüntülendi.
İçişleri Bakanlığı, sandık sonuçlarını polis ve jandarma ile toplayacak!
İçişleri Bakanlığı, sandık sonuçlarını polis ve jandarma ile toplayacak!

İçişleri Bakanlığı, sandık sonuçlarını polis ve jandarma ile toplayacak! Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER), seçim sürecinde güvenliği sağlamak ve acil durumlara müdahale etmek için kurulmuş bir merkezdir. Bu merkez, özel bir seçim modülü hazırlayarak, paralel seçim kurulu oluşturma girişiminde bulundu. Ancak, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) reddi ve kamuoyundaki itirazlar nedeniyle, e-sistem üzerinden girişlerin yapılamayacağı belirtildi. Bunun üzerine, İçişleri Bakanlığı, sandık sonuçlarının polis ve jandarma tarafından alınması ve excel tablosu haline getirilerek GAMER’e gönderilmesi kararını aldı.

Geçen cuma günü, GAMER’den sorumlu vali yardımcıları ve GAMER müdürleri, 81 ilde bir araya geldi. Yapılan toplantıda, sandıklardan polis ve jandarma tarafından alınan bilgilerin excel formatında Ankara GAMER’e gönderilmesi yönünde talimat verildi.

Bu uygulama, bazı bürokratlar tarafından eleştiriliyor. Onlara göre, Anayasa gereği seçim işlerinin gözetim, denetim ve yürütme görevi YSK’ya verilmiştir. Bakanlığın bu şekilde bir tasarrufta bulunması manidardır. Ancak, GAMER’in bu kararı, seçim sürecinde güvenliği sağlamak ve acil durumlara müdahale etmek için alınmış bir tedbirdir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER