Ne Kadar Haberleri

İşte Mansur Yavaş’ın bahsettiği yolsuzluk dosyaları

ABB Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş’ın konuşmasının ardından Ankara’daki yolsuzluk dosyalarına dair kamuoyunda yoğun bir ilgi oluştu. BirGün’de yer alan habere göre; Savcılığa gönderilen dosyalardaki toplam kamu zararı 3 milyar TL olarak hesaplandı. Bu durum, Başkent’teki yolsuzlukların boyutlarının ne kadar büyük olduğunu göstermektedir.

İşte Mansur Yavaş’ın bahsettiği yolsuzluk dosyaları
Bu haber 13 Mayıs 2023 - 16:20 'de eklendi ve kez görüntülendi.
İşte Mansur Yavaş'ın bahsettiği yolsuzluk dosyaları
İşte Mansur Yavaş’ın bahsettiği yolsuzluk dosyaları

İşte Mansur Yavaş’ın bahsettiği yolsuzluk dosyaları… ABB Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş’ın konuşmasının ardından Ankara’daki yolsuzluk dosyalarına dair kamuoyunda yoğun bir ilgi oluştu. BirGün’de yer alan habere göre; Savcılığa gönderilen dosyalardaki toplam kamu zararı 3 milyar TL olarak hesaplandı. Bu durum, Başkent’teki yolsuzlukların boyutlarının ne kadar büyük olduğunu göstermektedir. Ayrıntılar için haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

ABB yönetiminin 31 Mart 2019 tarihi itibarıyla gerçekleştirdiği incelemelerin ardından hazırlanan ve savcılığa ulaştırılan suç duyurusu dosyaları adeta tozlandı. Ancak, henüz herhangi bir dosya için soruşturma izni alınmamıştır. Ayrıca, soruşturma izni alınamayan bazı dosyalar için Danıştay’a itiraz başvurusunda bulunulduğu öğrenildi. Savcılığa bildirilen bazı işlemler, Gökçek döneminde kamu kaynaklarının rant amaçlı kullanıldığı şüphesi uyandırmaktadır. Bu işlemler şunlardır:

  • Ankara’da teleferik yapımını üstlenen şirkete, usulsüz iş artışı ile haksız süre uzatımı sağlandı. Yüklenici firmanın ihale dosyasını önceden ele geçirdiği de öne sürülmekte ve şirkete iş artışları ile birlikte toplam 43 milyon TL ödeme yapıldığı belirtilmektedir.
  • 2012 yılında 9 milyon TL’ye özelleştirilen ABB iştiraki BEL-YA şirketinin ederinin, 26,7 milyon TL olduğu tespit edildi. Özelleştirmeden sonra da şirkete belediye bütçesinden milyonlarca lira aktarıldığı belirlendi.
  • Osmanlıspor’a 25 yıllığına bedelsiz devredilen Yenikent Stadı için belediye bütçesinden bir yılda 2 milyon TL harcandı.
  • Belediye iştiraki Anket A.Ş’ye manuel terapist olarak alınan Moldova uyruklu Ana A.’nın başkanlık konutunda görevlendirildiği belgelendi. Aylık 3 bin 800 TL maaşla çalışan Ana A, Gökçek istifa etmeden bir ay önce başkanlık konutundan şirkete gönderildi.
  • Kamuya ait bir taşınmaz, bilinçli ve planlı şekilde alınan meclis kararları ve imar değişiklikleri ile FETÖ mensuplarına hukuka aykırı şekilde verildi.
  • ANFA’nın 2015 yılında 1,7 milyar TL’ye ihale ettiği bir işte belediye, 576 milyon TL zarara uğratıldı.
  • Tatlar Arıtma Tesisleri’nin yenilenmesi gerekçesiyle ABB Meclisi’nden toplam 536 milyon TL borçlanma yetkisi alındı ancak bu para alakasız başka işler için kullanıldı.

Ankara’daki yolsuzluklarla ilgili bu dosyaların incelenmesi gerekmektedir ve kamu zararının tespit edilmesi son derece önemlidir. Bu yolsuzlukların önlenmesi ve halkın parasının doğru bir şekilde kullanılması için gereken adımların atılması gerekmektedir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER