Ne Kadar Haberleri

Mansur Yavaş ve Melih Gökçek Arasında Gerginlik

Mansur Yavaş, Melih Gökçek dönemi yolsuzluklarını işaret ederek. “Ben 100’e yakın dosya verdim, bunların hepsi 15 Mayıs’ı bekliyor.” dedi.

Mansur Yavaş ve Melih Gökçek Arasında Gerginlik
Bu haber 06 Mayıs 2023 - 12:37 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Mansur Yavaş ve Melih Gökçek
Mansur Yavaş ve Melih Gökçek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, Aksaray’da düzenlenen bir mitingde yaptığı konuşmada, Melih Gökçek dönemindeki yolsuzluklar için sert sözler sarf etti. Yavaş, Gökçek döneminde yapılan yolsuzlukları seçim sonrasında hesaplaşacaklarını ve hiç kimseye yaptığı yanın kar kalmayacağını söyledi. Mansur Yavaş ve Melih Gökçek Arasında Gerginlik haber detayı aşağıdadır.

Melih Gökçek Dönemi ve Yolsuzluk İddiaları

Melih Gökçek, 1994-2017 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmıştır. Gökçek döneminde, pek çok yolsuzluk ve usulsüzlük iddiası ortaya atılmıştır. Bu iddialar arasında Ankapark gibi büyük projelerde usulsüz işler yapıldığı, yandaşlara rant sağlandığı, şeffaf olmayan ihaleler düzenlendiği ve kamu kaynaklarının kötüye kullanıldığı gibi konular yer almaktadır.

Mansur Yavaş, Yolsuzluk İddialarını Dile Getirdi

Mansur Yavaş, Aksaray’da düzenlediği mitingde Melih Gökçek döneminde yapılan yolsuzluklar hakkında konuştu ve seçim sonrasını işaret etti. Yavaş, “Ankapark gibi bir ucubeye 14 milyar lira para aktardılar. Buradan Ankara’ya giderken gördüğünüz o anlamsız kapılara bugünün parasıyla 235 milyon lira para ödendi” dedi. Yavaş, 100’e yakın dosya verdiğini ve bunların hepsinin 15 Mayıs’ta açıklanacağını ifade etti.

Yavaş Seçimlerde Halkın Kararının Önemine Dikkat Çekti

Mansur Yavaş, seçimlerin önemine dair açıklamalar da yaptı. Yavaş, seçime giderken iktidarın yaptıklarını ve yapamadıklarını anlattığını, muhalefetin ise eleştirilerini yaptığını ve daha iyi yöneteceklerini söylediğini belirtti. Halkın bu bilgileri dinleyip bir karar verdiğini ve ya yönetimin devamı ya da değişimi yönünde karar aldığını vurgulayan Yavaş, seçimlerin en önemli şeyinin halkın seçimi olduğuna dikkat çekti.

Yavaş: Seçim Konuşulmuyor, Halkın Geçimi Konuşulmalı

Mansur Yavaş, seçimlerin öncesinde halkın geçim koşullarının konuşulması gerektiğine vurgu yaptı. Yavaş, seçimlerde en önemli şeyin halkın seçimi olduğunu, iktidarın değişip değişmeyeceği ya da devam edip etmeyeceği yönünde verilen kararın hayatları üzerinde etkisi olacağını ifade etti. Ancak maalesef seçimler öncesinde halkın geçimi konuşulması gerektiği yerde başka konuların konuşulduğuna dikkat çeken Yavaş, bu durumun ülkenin geleceği açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

Yavaş: Kul Hakkı Yenilenlerin Hesabı Sorulacak

Mansur Yavaş, Melih Gökçek döneminde yapılan yolsuzluklar hakkında yaptığı açıklamaların yanı sıra, kul hakkı yenilenlerin hesabının da sorulacağına vurgu yaptı. Yavaş, verdiği 100’e yakın dosyanın hepsinin açıklanacağı tarihi 15 Mayıs olarak belirterek, yapılan yanlışların hesabının milim milim sorulacağını ifade etti.

Ankapark ve Yolsuzluk İddiaları

Mansur Yavaş, Aksaray’da düzenlenen mitingde Melih Gökçek döneminde yapılan yolsuzluklar için seçim sonrasını işaret etti. Yavaş, Gökçek’in yaptığı yolsuzluklar hakkında 100’e yakın dosya hazırladığını ve bunların hepsinin 15 Mayıs’ta açıklanacağını belirtti.

Gökçek döneminde yapılan yolsuzlukların en önemli örneklerinden biri ise Ankapark projesi olarak gösteriliyor. 14 milyar lira bütçesi olan Ankapark projesi için 235 milyon lira gibi yüksek bir miktarda para harcandı. Ancak bu projenin ne işe yaradığı hakkında net bir bilgi yok. Projenin tamamlanmasından sonra açıldığı iddia edilse de, sonradan projenin yarıda kaldığı ve hala tamamlanmadığı ortaya çıktı.

Yavaş, Ankapark gibi gereksiz projeler için harcanan milyarlarca liranın halkın cebinden çıktığını belirtti. Bunun yanı sıra, Ankara’nın merkezinde birçok problem olduğunu, köylerin birçoğunda kanalizasyon ve su gibi temel hizmetlerin dahi olmadığını vurguladı. Yavaş, verdiği 100’e yakın dosyanın tümünün yenilen kul haklarının hesabını sormak için hazırlandığını belirtti.

Seçimlerde En Önemli Şey Halkın Seçimi

Yavaş, seçimlerin amacının iktidarın yaptıklarını anlatması ve muhalefetin eleştirilerini yapması olduğunu belirtti. Seçimlerin amacının halkın karar vermesi olduğunu vurgulayan Yavaş, seçimlerin halkın seçimi olduğunu ifade etti.

Yavaş, seçimlerin halkın geleceğini belirleyeceğine dikkat çekti. İktidarın devamı ya da değişimi hakkında karar vermenin önemine değinen Yavaş, seçimlerin halkın geleceği için belirleyici olduğunu vurguladı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER