Ne Kadar Haberleri

Memur, Öğretmen, Polis Maaş Farkları Ne zaman Yatacak? Farklar Ne Kadar?

Memur, Öğretmen, Polis Maaş Farkları Ne zaman Yatacak? Farklar Ne Kadar?
Bu haber 11 Ocak 2022 - 21:02 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamu çalışanlarına yapılacak yüzde 30,5 oranındaki zam açıklaması sonrası Ocak ay’ı maaşları hesaplandı. Bu anlamda beklentilerin altında kalan tutarlar sonrası yüzde 2,5 oranındaki zam ve maaş farkının ne zaman yatacağı merak ediliyor. Memur, Öğretmen, Polis Maaş Farkları ve ek zam ne zaman hesaplara geçecek. Maaş farkları Ne Kadar Olacak?

Yapılan Zam Oranı Yüzde 30,05 oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kamu çalışanlarının maaşlarına yapılacak zam oranında yüzde 2,5 ile ek bir artış yaşanacağını açıkladı. Yüzde 5 oranı zam ile enflasyon farkını da eklediğiniz zaman memur, öğretmen ve polisler Ocak 15 tarihide yüzde 30,5 ile artış yaşayan maaşlarını alacaklardı.

Ancak ek zammın mecliste kabul edilmesi ve yürürlüğe girmesi zaman aldığı için memurlara Ocak ay’ında yüzde 5 e ilave eflasyon farkı ödemesi yapılacak. Kalan kısım ödemesi ise maaş farkları ile birlikte ödenecek.

Maaş Farkları 14 Günlük Hesaba Geçecek

maaş farkları ne zaman yatacak

Ocak ay’ında zamlı maaşlar alınacağı için memurlar ve diğer kamu çalışanları maaşlarını peşin aldıklarından dolayı 1-14 ocak arasındaki 14 günlük farklarını da alacaklar. Bu anlamda maaş farkı ve kalan yüzde 2,5 zammın yatırılması Ocak ay’ı sonuna doğru gerçekleşecek. Yüksek zamlar neticesinde memurla önemli bir farkta almış olacak.

Maaş Farkları Ne Kadar Alacaklar?

Memurlara yatırılacak maaş farkları memurun derece kademesi ve göreve başlama tarihi ile farklı olarak hesaplanıyor. Derece düştükçe memur maaşı da artmış oluyor. Yeni memur olan bir kişi 9-1 dereceden göreve başlarken burada maaşı 4.943 TL iken yeni yılda 6 bin 334 Lira alacaklar. Bu anlamda sadece fark için yaklaşık 695 TL ücret alacaklar. 1-4 ncü derecesindeki bir öğretmen ise 25 yıllık kıdem sonrası güncel olarak 8021 TL civarlarında maaş almaya başlayacak.

Öğretmen, Memur ve Polisler maaşlarını her ay’ın 15 nde peşin olarak alıyor. Maaşlara yapılan zamlarda Ocak 1 tarihinden itibaren alınacağı için arada geçen süre için ek bordro hazırlanıyor. Bu ek bordrolar ile yeni ödemeler hesaplara maaşlardan sonra hesaplanarak geçiriliyor. Ancak maaş farkları ile birlikte bu yıl değişiklik yapılarak ek zamlar söz konusu olacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER