Ne Kadar Haberleri

Palyaçolar Ne Kadar Kazanır? Kaç TL Alırlar, Ne Kadara Kiralanır?

Palyaçolar Ne Kadar Kazanır? Kaç TL Alırlar, Ne Kadara Kiralanır?
Bu haber 16 Ocak 2022 - 20:18 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çocukları çok eğlendirdiği bir gerçeği göz ardı edemeyeceğimiz palyaçolar genelde üniversite öğrencilerinin kendisine ek gelir elde etmek için part time çalıştıkları bir meslek. Bu çerçevede kazanç sağlamak adına atılacak adımlardan bir tanesi palyaçoluk yaparsam ne kadar kazanırım? Palyaçolar Kaç TL Alıyorlar? Palyaço Nasıl Olunur? Ya da kiralamak isteyen kesim Palyaço Kiralama Fiyatları Ne Kadar sorularını soruyor.

Palyaçolar Ne Kadar Para Kazanır?

Çocuk eğlence sektörünün olmazsa olmazı palyaçolar genelde sirklerde, lunaparklarda kendisine yer bulurken özel olarak çocukların doğum günü, sünnet düğünlerinde de kendilerince boy gösteriyorlar. Bireysel çalışanlar olduğu gibi grup çalışanları da mevcut. Bir organizatöre bağlı olarak kendisine sürekli iş bulanlar da söz konusu.  Bu aşamada organizatör ya da ajansa bağlı olarak çalışanlar aylık belli ücret karşılığı çalışırken bazıları da katıldıkları program başına veya saatine göre yevmiye usulü çalışıyorlar.

Aylık Kazançları Kaç Lira Oluyor?

Aylık kazananlar asgari ücret ile 4 bin 250 TL en aşağı maaşlar alırken bu rakamlara bahşişlerde ekleniyor. Bazı büyük firmalara göre hareket edenler ise aylık 20 bin lira ve üzere kazanç sağladıkları da bilinenlerden. Ancak saatlik kazançlar ile düşük tutarlarda cebine harçlık alanları da unutmamak gerekiyor.

palyaçolar ne kadar kazanır

Organizatörlere Bağlı Kazançları Artıyor

Bazı alışveriş merkezlerinde özellikle hafta sonu iki günlük organize ile çocuklara birkaç eğlence sunan ve reklam yapan firmalar bulunuyor. Bu firmalar özellikle üniversite öğrencilerinin ilk adreslerinden birisi. Nedeni ise öğrenci para kazanırken firmalarında daha az para harcıyor olması. Tercihen talep edeceğiniz palyaçoluk için aslında sürekli ve kalıcı bir iş bulmanız mümkün değil. Nitekim sürekli değişen bir sektörden bahsediyorsanız yaşamınızı idame ettirmek için devamlılık arayışınız olmalıdır.

Palyaçoluk yaparak kazanç sağlamak isteyenler öncelikli çocuklarla arasının iyi olması ve onları çok seviyor olması gerekir. Aksi takdirde çocukları eğlendiremediği gibi onları da mutlu edemez ve güldüremez. Bu nedenle de bu sektörde kendisine iş bulamaz. Bu işin bir eğitim yok elbette ancak zamanla edinilen tecrübeler bu iş için de geçerli.

Sünnet Düğünü, Mağaza Açılışı, Doğum Günlerinde Palyaçolar

Mağaza açılışı, sünnet düğünü, çocuk doğum günleri, lunaparklar ve sirklerde çalışanlar bu anlamda kendisine daha çok iş bulabiliyor. Bunun yanında memnun edilen iş verenlerde bahşiş verirken kesinin ağzını biraz daha açabilir. Bu sebeple palyaçolar ne kadar kazanır ne kadar maaşlar alır sorusunun yanıtı biraz daha geniş bir yelpazeye bakıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER