Ne Kadar Haberleri

Üçağız Köyü Günübirlik Gezilerin Başkenti

Üçağız Köyü Günübirlik Gezilerin Başkenti
Bu haber 25 Eylül 2022 - 2:03 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Büyük yerleşim bölgeleri olduğu gibi ülkemizin en küçük yerleşim birimi köylerimizde güzellikleri ile dünya çapında marka olmaya devam ediyor. Özellikle Rus turistlerin yoğun rağbet gösterdiği Üçağız Köyü, Kekova da Antalya’nın parıldayan ışığı konumunda.

Her bir tarafı denizlerle çevrili Türkiye’mizin dünya çapında ender sayılabilecek güzelliklerin hepsini barındırıyor olması bizlere ayrı bir gurur kaynağı oluyor. Bu anlamda dünya turizminin en başında yer almaya devam ediyor. Özellikle güney kıyılarımızın turizm açısından kendisini göstermesinin dışında Anadolu’nun her bir köşesinde doğal ve tarihi güzelliklerimiz, kaplıcalarımız ile saymakla bitmeyen markalarımız söz konusu. Bunlardan biri de Üçağız Köyü ile Kekova.

Günübirlik Gezilerin Başkenti

Üçağız Köyü karayolu olmayan Kekova ile aynı bölgede ve denizi doğası ile doğal bir havuz niteliği taşıyan nadide bir köyümüz. Antalya merkezine 140 km uzaklıktaki Demre ilçesinde bulunan Üçağız ilçe merkezine de yaklaşık 30 km mesafede yer alıyor. Buraya karayolu ile gitmek mümkün. Ancak Üçağız bölgesinden Kekova için denizyolu kullanmanız gerekiyor. Günübirlik geziler açısından önemli bir yer tutan bu bölgeye özelikle yaz aylarında Rus turistler gezi turları ile geliyor. Demre Merkezinde bulunan Myra antik kenti sonrası doğal ibaret yerleri olan St. Nicalous Kilisesini ziyaret edenler Çayağzı limanından kalkan tekneler ile önce batık şehri, sonra Kekova adasını geziyor.

Üçağız Köyü Kekova Adası

Günübirlik geziler ile ünlenen bölgede ülkenin önemli zengin işadamları ve sanatçılarının evi bulunuyor. Adalar arasında yer alması nedeniyle burasının doğal bir havuz olarak nitelendirildiği Üçağız köyünde üç farklı adada tek ev bulunuyor. Likya döneminden kalma antik şehirleri ile önemli bir yer tutan Üçağız – Kekova tekne turizmi ile burada bulunan yüzer limanı ile tekne sahiplerine de ev sahipliği yapıyor.

Üçağız Köyü Kekova Koyları Dünyaca ünlü Yerler

Üçağız Köyü ve Kekova’nın dünyaca ünlü koyları bulunuyor. Bu koylarının bir örneğini daha bulamayacağınız güzelliklere sahip. Binlerce yıl öncesi yaşanan deprem ile su altında kalan batık şehir buranın önemini artıran unsurlardan. Üçağız Köyüne gelenler tekne kiralayarak gezme fırsatı bulurken denize girebileceğiniz koylarda şu şekilde;

  • Tersane Koyu
  • Akvaryum Koyu
  • Hamidiye Koyu
  • Gökkaya Koyu
  • Aperlai Koyu
  • Esmeralda Koyu
  • Karaloz (Salyangoz) Koyu

Ülkemizin görülmesi gereken bir çok bölgesi bulunuyor. Köyler açısından baktığınız zaman Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan Üçağız Köyü tarihi dokusu, doğal güzelliği ve estetiği ile ilk sırada olmayı hak ediyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER