Ne Kadar Haberleri

2022 Trafik Harçları, A B F H Sürücü Belgesi Harçları Ne Kadar Oldu

2022 Trafik Harçları, A B F H Sürücü Belgesi Harçları Ne Kadar Oldu
Bu haber 18 Ocak 2022 - 15:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.

2022 yılı Ocak ay’ından itibaren harçlarda yapılan güncellemelerden birisi de Trafik harçları için oldu. Bu anlamda bu yıl boyunca ehliyet alacakların bir defa ödeyecekleri sürücü belgeleri harçları da merak konusuydu. Alacağınız ehliyetler için ne kadar ödeyeceğiz makalemiz içerisinde bulunuyor

Ehliyet Harçları Ne Kadar Oldu?

2022 yılında sürücü belgelerinden alınacak harç tutarları değişiklik gösterdi. 5281 sayılı Trafik Kanunu ve Yönetmeliğine istinaden verilecek olan ehliyet belgelerine bir defaya mahsus olmak üzere alınacak tutarlar şu şekilde;

  • A Sınıfı ehliyet için (A1 ve A” dahil) 370-40 TL
  • B Sınıfı ehliyet için 1.116.90 TL
  • F ve H sınıfı Ehliyetler için 370.40 TL
  • Diğer sürücü belgelerinden 1.863.70 TL

Yeni ehliyet almaya hak kazanan kişiler bu aşamada bir defaya mahsus olmak üzere ödemek yapması gerekiyor. Ancak ehliyet yenileme işlemi için durum farklı.

trafik harçları

Ehliyet Harcı Nasıl ödenir?

İnteraktif vergi dairesi bu anlamda ilk adresiniz. Kredi kartınız bulunuyorsa internet sitesinden giriş yaparak ilgili sayfalar üzerinden online ödeme imkanınız bulunuyor. Ancak tek ödeme yolu bu değil. Dilerseniz kredi kartınız ve bankamatik kartınız ile ATM’lerden, size en yakın banka şubelerinden, PTT şubesinden de TC kimlik numarası üzerinden ehliyet harcınızı ödeyebiliyorsunuz.

Okunmalı : pasaport Harçları Ne Kadar Oldu?

Harç ödemesi gerçekleşmeden Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapmanız halinde alım yapmanızda mümkün değil. Burada ödenen harçlar Nüfus sistemlerinde anlık olarak görüldüğü için ayrıca dekont götürmenize de gerek kalmıyor.

Ödeme Yaparken TC Numarasına Dikkat

trafik harçları

Ehliyet harcınızı internet ve mobil bankacılıktan da yatırabiliyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken husus yatırılırken doğru TC numarası üzerinde yapmanızdır. Yanlış numara üzerine yapılan ödemeler ile ehliyetinizi alamazsınız. Ayrıca geri almanız da mümkün olmayabilir.

Okunmalı : Yeni TC Kimlik Kartı Ödemeleri

Sürücü belgesi alımı için sadece harç ödemesi yapmıyorsunuz. Ayrıca sürücü kursu kaydı ve sınavlar için de önemli ödemeler söz konusu. Bu anlamda araç kullanmak için ehliyet alacakların cebinden önemli paralar çıkacak.

2022 yılı boyunca trafik harçlarında en çok ödeme yapılacak hususlardan birisi ilk defa sürücü belgesi alacaklar için bir defalık ödenecek ehliyet sınıfına göre harç tutarları bulunuyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER