Ne Kadar Haberleri

2022 Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Maaşları Ne Kadar Oldu?

2022 Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Maaşları Ne Kadar Oldu?
Bu haber 10 Ocak 2022 - 0:36 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Mesleğinizi seçerken seçici olmak zorunda kalabiliyorsunuz. Ancak iş bulursanız. Bu anlamda önünüzde birden çok alternatif bulunurken eğitimini aldığınız dalda iş sahibi olmak daha mantıklı. ATT olarak adlandırılan acil tıp teknisyeni personeli de bu işi bulduktan sonra ne kadar maaş alacağını merak ediyor. Güncel olarak 2022 maaşları ve diğer hususlar makalemizde bulunuyor. 

Acil Tıp Teknisyeni Sağlık Sektörünün Önemli Çalışanları

Acil tıp teknisyeni isim olarak size uzak gelebilir. Ancak özellikle ambulanslarda görev yapan ve kazalar ile hastalara ilk müdahale eden kişilerdir. ATT’ler sağlık sektörünün önemli eri konumundadır. Hastanın ve kazazedenin hastaneye sevkinden önce ilk müdahaleyi yapan bu sağlık çalışanları olay yerine hızlı hareket ile müdahalede bulunurlar. Bazı durumlarda ambulans şoförü de olan bu kişiler acil doğumlarda da doğumun sağlıklı bir şekilde yapılmasına olanak sağlarlar.

Acil Tıp Teknisyeni Özel Kuruluşlarda ATT Maaşları Ne Kadar

Özel Hastanelerde ve Devlet Kurumlarında gelirleri farklı olan sağlık çalışanlarının alacağı tutarlar da net bir rakam değil. Acil tıp teknisyeni olarak görev yapan çalışanların güncel olarak maaşları en az 4.250 TL. Her nekadar burada verilen rakam asgari ücret olsa da sabit bir miktar değil. Burada en yüksek tutar 6 Bin liraya kadar çıkıyor. Ortalama olarak ise 5 bin lira civarlarında maaşları bulunuyor.

acil tıp teknisyeni maaşları

Devlet Hastanelerinde ATT Maaşları

Devlet kurumlarında çalışan personeller 657 Sayılı Kanuna göre maaş hesaplaması ile maaş alırlar. Burada kişinin derece kademesi, yıllık kıdemi, eğitimi gibi hususlar maaşın hesaplanmasında önemli etkenlerdir.

Derece ve Kademesi 1 de olan bir ATT 4 yıllık fakülte mezunu olması halinde yaklaşık 6 Bin lira kadar maaş almaktadır. Bu yeni başlayanlar için ise yaklaşık 5 Bin lira civarlarındadır. Her yıl maaş katsayısına gelen zamlar ile bu rakamlarda artış gösterir.

İnternette ATT Maaşları

Özellikle internette ATT maaşları için bilgi kirliliği bulunmaktadır. Burada açıkça belirtmek gerekirse bu kişilerin maaşları Asgari ücretin altında olamaz. Bu sebeple güncel rakam olan 4,250 seviyesinin altında maaş almaları da mümkün değildir. Hatta bunun üzerine bu kişilerin çalışma şartları ve mesai koşulları nedeniyle daha yüksek aldığını da belirtmek doğru olacaktır.

acil tıp teknisyeni ne kadar kazanıyor

Sağlık birimlerinin ilk müdahale ekibi olması nedeniyle Acil tıp Teknisyeni kadrosu her zaman ihtiyaç duyulan meslekler arasında bulunuyor. Bu aşamada iş bulmak daha kolay kılınabilir. Ancak gerekli olan eğitimi almanız yetmiyor. Bunun için ayrıca eğitim alarak sertifikalarda almak gerekiyor.

Meslek seçimi yapmak herkesin isteği. Ancak ekonomik durumlar ve bazı nedenlerden dolayı herkes istediği mesleği edinemiyor. Bu aşamadan ziyade kişiler aylık yaşamlarını idame ettirecek iş ve meslek bulmak zorunda. Buraya kadar her şey normal. Ancak ilerleyen süreçte yaşamın getirdikleri kişinin daha çok gelir isteği ile dürtüleniyor ve daha yüksek maaşlı iş arayışları da yaşam boyu devam ediyor.

Kısaca belirtmek gerekirse Acil Tıp Teknisyeni kısaltmalı adıyla ATT önemli bir sağlık çalışanı. Burada hastaya ve kazazedeye ilk müdahale ile hastaneye götürülmesinde kişinin hayati riski açısından önem taşır. Bu sebeple ihtiyaç duyulan meslekler arasındadır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER