Ne Kadar Haberleri

Aile, Eş ve Çocuk Yardımı Ne Kadar Oldu?

Aile, Eş ve Çocuk Yardımı Ne Kadar Oldu?
Bu haber 05 Ocak 2022 - 20:11 'de eklendi ve kez görüntülendi.

2022 yılına girmemiz ile birlikte emekçiler ve kamu çalışanları yeni yıl boyunca ne kadar aile, eş ve çocuk yardımı alacaklarını sorguluyor. Aile ve çocuk yardım parası ne  kadar makalemizde bulunuyor.

2021 Yılı her konuda zam şampiyonu ilan edilen bir yıl oldu. 2022 yılına girmemiz ile birlikte tepeden tırnağa her ürüne zam gelirken aylık gelirlerde unutulmadı. Bu anlamda özellikle Asgari ücrete yapılan yüzde 50 oranındaki zam bugüne kadar ki en yüksek zam oranı olarak tarihe geçti. Ancak ücretlinin cebine girmeden şimdiden erimiş durumda.

Yüksek Zamlar Yapıldı

2022 yılına girmemiz ile birlikte önce Asgari ücretlilere yüzde elli gibi bir zam gerçekleştirildi. Daha sonra ise 3 Ocak tarihinde açıklanan enflasyon rakamları sonrası yüzde 5 oranında zam alacak olan memurlara yüzde 2,5 oranında ek zammın yapılacağının açıklanması ve yıllık enflasyon rakamının da yüzde 36 çıkması sonrasında memurlara yüzde 30.05 gibi maaşlara bir zam yapılmasını zorunlu kıldı.

Kamu Çalışanlarına Aile Yardımı Yapılıyor

aile, eş ve çocuk yardımı

Artan fiyatlar çalışanın belini çoktan bükmüş durumda. Bu anlamda da emeklerinin karşılığını talep eden emek sektörü bu imkandan faydalanamıyor ancak kamu çalışanları sosyal destekler kapsamında aile ve çocuk yardımı da alıyor. Bu çerçevede 2022 yılında da aile yardımı ne kadar sorusunun cevabı aranıyor.

2022’de Aile ve Çocuk Yardım Miktarı

2022 yılında eşi çalışmayan kişilere yapılacak olan aile yardımı 521 TL olarak açıklandı. 6 yaşından küçük çocuklar için aylık 115 Lira, 6 yaşından büyük çocuklar için ise 57 lira olarak güncellendi. Eşi çalışmayan ve altı yaşında iki çocuk çalışanı aylık toplam 635 TL aile yardımı almış olacak.

Eşi Çalışanlar Aile Yardımı Ne kadar Alıyor?

Eş ile aile yardımı alınmasında eşin çalışmıyor ve iş sahibi olmaması gerekiyor. Aksi takdirde yardım alması söz konusu değil. Çocuk yardımı ise eşin çalışıyor olmasında da her iki türlü alınıyor. Ancak eşlerin ikisinin de çalışıyor olması halinde çocuk yardımını yasal olarak baba almak durumunda. Yani eşi çalışanların aile yardımı alması mümkün değil.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER