Ne Kadar Haberleri

2022 Apartman Görevlileri, Kapıcı ve Kaloriferci Maaşları Ne Kadar Oldu

2022 Apartman Görevlileri, Kapıcı ve Kaloriferci Maaşları Ne Kadar Oldu
Bu haber 07 Ocak 2022 - 8:59 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kapıcı olarak çalışan apartman görevlileri de her yıl maaşlarına yapılan yeni zamlarda görevlerini yürütüyor. Apartman görevlileri de yapılan zamlar ile 2022 yılında ne kadar alacağını merak ediyor.

Her ne kadar piyasadaki maaşlar asgari ücrete indekslenmiş olsa da; apartman görevlisi olarak çalışan diğer adıyla kapıcı konumundaki emekçilerin maaşları çok daha yüksek olabiliyor. Yeni yıl ile birlikte ödenmesi planlanan ücret tutarı ile kapıcı maaşları ne kadar oldu sorusunun cevabı da bir anlamda verilmiş oluyor.

Apartman Çalışanlarının Maaşları

Apartmanlardan ziyade günümüzde daha çok sitelerde görevli olanların merakla beklediği kapıcı maaşı ne kadar sorusunun cevabı asgari ücret tutarının açıklanması ile aslında belirlendi.

Apartmanda çalışan görevlilere ödenen maaş için yüzde 14 SGK pirimi ile bu kişi için yüzde 1 oranında işsizlik sigortası pirimi de kesiliyor. Fakat bu tam anlamıyla sadece apartmanda çalışan emekçiler için. Bu kişiler ayrıca bu apartmanın ya da sitenin kalorifer sistemi gibi diğer hususlarına da bakıyor olması durumu değiştiriyor. Bu aşamada bir kapıcının asgari ücretten daha fazla kazanç sağladığını söylemek doğru olur.

Kaloriferci Maaşları

Kalorifer sistemine bakan apartman görevlilerinin ayrıca burada aldıkları hayati solunumlar için farklı ödemeler de söz konusu oluyor. Fazla izin ya da almış oldukları dumanı hafifletici yiyecekler için ek ödemelerde yapılıyor. Bu durumda kapıcı maaşları çok daha fazla olmuş oluyor.

kapıcı maaş ne kadar oldu

Yeni Apartman Görevlisi Maaşı Ne Kadar Oldu?

Ek gelir ve sözleşmeye bağlı bir farklı ödeme söz konusu değilse güncel olarak apartman görevlisi diğer adı kapıcı olan emekçilerin maaşları 4 bin 250 Lira üzerinden ödenecek. Bu belirtilen rakam kişinin çocuk sayısına göre de değişiklik gösterecek ve artmış olacak. Bu yıl itibariyle maaşlarda yüzde elli gibi bir yoranda artış oldu. Bütün bunlar bir yana kapıcı olarak çalışana verilen barınma yeri, elektrik ve su faturasının karşılanması gibi hususlarda ayrıca sağlanan koşullardan birisi oluyor.

SGK Pirimi ve İşsizlik sigortası

Eskiden her apartman ve site bir görevli çalıştırırken günümüzde SGK primi ve maaşının yüksek olması nedeniyle şirketler ile anlaşarak çalışıyor. Böylelikle şirketler birden fazla apartmana hizmet verdikleri için çok daha ekonomik oluyor. Bu sebeple apartman yetkilileri bu şekilde çalışmayı daha avantajlı görüyor.

kapıcı maaşı ne kadar oldu

Apartman ve Görevli Arasında Sözleşme

Apartmanda görevli kapıcı kişilerin haftalık izinleri ve çalışma saatleri de belli bir protokole bağlı olarak yapılıyor. Burada fazla çalışma saatleri izin olarak verilenleri de mevcut. Bu gibi durumlarda ilerleyen süreçte yaşanılan olumsuzluklar ise dava konusu edilebiliyor. Bu sebeple Apartman yetkilileri ile çalışanlar arasında yapılan işin tanımını sağlayacak sözleşme yapılması da iki taraf için önemli hususlardan birisi oluyor.

Piyasa da SGK kaydı olmadan çalışan apartman görevlileri de bulunuyor. Bu kişilerin sigortası işlenmediği gibi işsizlik sigortası ve diğer haklardan da yararlanması mümkün olmuyor. Bu sebeple çalışan ve iş veren tarafından hukuki olarak mağduriyetler söz konusu oluyor. Mağdur olmamak adına da doğru adımların atılması, yasal zeminlerde çalışılması çalıştırılması önemli hususlardan birisi.

Kapıcı apartman görevlisi ve kaloriferci maaşları da yıl boyunca çalışılan yere göre artabilecek.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER