Ne Kadar Haberleri

Asker Öğretmen Maaşı Ne Kadar? Aylık Ne Kadar Kazanıyor?

Asker Öğretmen Maaşı Ne Kadar? Aylık Ne Kadar Kazanıyor?
Bu haber 03 Ocak 2023 - 20:04 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Asıl mesleği öğretmenlik olan kişilerin askerlik vazifesini doğuda bir okulda asker öğretmen olarak yapmasına olanak veriliyor. Burada eğitim açığı kapatılırken aynı zamanda öğretmenlerde bu durumdan faydalanmış oluyor. Asker öğretmen maaşı ne kadar? Asker öğretmenler ne kadar kazanıyor? Kaç ay maaş alırlar? Bu gibi bir çok hususun yanıtını merak edenler de mevcut.

Asker Öğretmen Maaşı Hesaplaması?

Doğuda bir okulda görev yapan asker öğretmen lisans mezunu olarak maaşlarını alır. Burada hesaplamalar öğretmen maaşı olarak yapılsa da askerler için farklı hesaplama ile daha fazla aldıklarını söylemek mümkün. Asker öğretmen maaşı 9-1 dereceden hesaplanır. Bir yıl üzerinden kıdem olması muhtemel. Sonuçta katsayı 20 ile çarpılması ile hesaplanıyor ve az bir tutar çıkacaktır. Bekar bir asker öğretmen maaşı eşi olmayan ve dolayısıyla çocuk yardımı almayanlar için bir hesaplama gerçekleştirdik.

2023 Yılında Asker Öğretmen Maaşı Ne Kadar Oldu?

Aralık ay’ı enflasyon rakamlarının yüzde 16,47 olarak açıklanmasının ardından memur maaş zammı için gözler hükümete çevrilmişti. Gün içerisinde Cumhurbaşkanı tarafından yapılan duyuru ile memurlar, emekli memur ve emekliler için maaş zam oranının yüzde 25 olduğu duyuruldu. Böylelikle 2023 Asker öğretmen maaşları bu oran üzerinden artırılmış oldu. Bu şartlar dahilinde 9-1 derecesinden lisans mezunu bir asker öğretmen bekar olması halinde 2023 yılı Ocak ay’ı itibariyle yaklaşık olarak 14 bin 363 Lira alacak.

Ocak 2022 Yılında Asker Öğretmen Maaşı Ne Kadar Oldu

asker öğretmen maaşı

Güncel fiyatlar açısından yeni maaş katsayısı ile yapılan hesaplama neticesinde gösterge aylığı, taban, kıdem, yan ödeme, özel hizmet tazminatı ve ek ödemesi ile birlikte toplam brüt maaşları 10 bin 192 TL oluyor. Kesintileri ise Oyak kesintisi haricinde toplamda bin 304 lira üzerinden yapılıyor. Bu aşamada bir asker öğretmen maaşı aylık 7 bin 876 TL oluyor.

Asker Öğretmenler Ek Ders Ücreti Alır mı?

Öğretmenler bilindiği üzere aylık maaş karşılığı derse girerken aynı zamanda ek ders ücreti karşılığı ek ücretler alıyorlar. Bu durumda sorgumuz asker öğretmenlerinden ek ders ücreti alabilirler mi sorusunun cevabı hayır oluyor. Asker öğretmene ek ders ücreti ve benzeri ödeme yapılmıyor.

asker öğretmen maaşı ne kadar

Asker Öğretmenler Tebeşir Parası Hazırlık Ödeneği Alır mı?

Öğretmenler arasında tebeşir parası olarak bilinen eğitim öğretim yılı başında verilen hazırlık ödeneği kadrolu öğretmen dışında kimselere verilmiyor. Dolayısıyla asker öğretmenlerde hazırlık ödeneği gibi ek ödenek alması söz konusu değil. Asker öğretmen maaşı her altı ayda bir yeni katsayı ile güncellenerek zamlı olarak alınıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER