Ne Kadar Haberleri

Diyanet Başkanı Maaşı Ne Kadar?

Diyanet Başkanı Maaşı Ne Kadar?
Bu haber 15 Ocak 2022 - 14:29 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Diyanet Başkanı Maaşı ne kadar sorusunun yanıtını arayan kesimin aslında net bir rakamı yok. Zira Diyanet İşleri Başkanı olarak görev yapan kişiler Devlet Memuru ve buna bağlı olarak diyanetin başında oldukları için çok ciddi rakamlarda kazançları söz konusu oluyor.

Türkiye’de il ve ilçelerde faaliyet gösteren Müftülüklerin başı olarak Diyanet İşleri Başkanı direk Cumhurbaşkanına bağlı olarak çalışmaktadır. Burada dini faaliyetlere önderlik yaptığından dolayı ikameti ve diğer ihtiyaçları da kurumca karşılanırken aylık bazda da maaş alırlar. Diyanetin bütçesi üzerinden maaş aldıkları için net bir rakam söylemek mümkün değildir. Ancak basına da sürekli ne kadar olduğuna dair haberler yansımaktadır. Burada Diyanet Başkanı maaşı ile birlikte ayrıca aldığı görev ve komisyonlardan da gelirinin olduğunu söylemek mümkün.

Diyanet İşlerinin Görevi

Laik bir devlet olarak din ve devlet işleri ayrı işliyor. Bu anlamda dini işlemlerin yürümesi ve misyonunun yapılmasında da devlete bağlı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı görev yapar. Bu kurumun başında da başkan bulunur. Diyanet Başkanı Cumhurbaşkanı tarafından atanır ve direk Cumhurbaşkanına bağlı olarak görev yürütürler. Merkez ve taşra olmak üzere kurumlaşmıştır. İl ve ilçe Müftülükleri Diyanete bağlı olarak faaliyetlerini yürütür.

Diyanet Başkanı Maaşı 657 Sayılı DMK’ya Göre Maaş

Diyanet başkanı maaşı

Diyanet işleri Başkanlığı görevli imam ve diğer cami personeline eğitim ve seminerler vermek üzere belli başlı eğitim merkezlerinde de eğitim vermektedir. Buralarda gerektiğinde Diyanet İşleri Başkanı da seminer verebiliyor. Bu eğitim ve kıdeme göre farklı maaşlar  söz konusu iken diyanet başkanı maaşı 657 sayılı devlet Memurları Kanununa göre hesaplanarak ödeniyor. Maaşın hesaplanmasında en üst devlet memuru puantajları dikkate alınarak hesaplaması yapılıyor.

İmam Müezzin Vaiz Kuran Kursu Öğreticisi Maaşları

Camilerde görev yapan imamların maaşları aylık olarak 9 bin lira civarlarındadır. Bunun yanında yaz aylarında camilerde çocuklara verdikleri dini eğitimler için Milli Eğitim Bakanlığında öğretmenlerin aldığı gibi ek ders ücreti almaktadır. Bu ders ücreti de verilen ders sayısına göre değişiklik gösterir. Haftalık 15 saat ek ders veren bir imam aylık yaklaşık 1500 TL ek  ders ücreti de kazanmaktadır.

Diyanete bağlı olarak imam dışında müezzin, vaiz, kuran kursu öğreticisi de bulunmaktadır. Bu kişiler de 657 sayılı DMK’ya göre maaşlarını almaktadır. Güncel olarak bu kişilerin maaşları 9 bin lira civarlarındadır. Bu anlamda güncel fiyatlar içinde Diyanet Başkanı Maaşı başta olmak üzere tüm diğer çalışan aylıkları 6 ayda bir zamlanıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER