Ne Kadar Haberleri

Ebe Maaşı Ne Kadar?

Ebe Maaşı Ne Kadar?
Bu haber 15 Ocak 2022 - 14:45 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Sağlık kuruluşlarına bağlı olarak görev yapan ebeler özel hastaneler ve devlette çalışabiliyor. Bu anlamda aldıkları maaşlarda farklılık gözetiyor. Ebe Maaşı Ne Kadar diye merak ediyorsanız işte yanıtları.

Ebe Maaşı Devlette 657 DMK’ya Göre Hesaplanıyor

Kadınların doğumlarında önemli bir yere sahip ebeler devlet hastanelerinde 657 Sayılı DMK’ya göre çalışıyorlar. Bu anlamda aldıkları maaşlarda derece kademelerine göre hesaplanıyor. Geçtiğimiz yıllarda çok düşük tutarda maaş alan sağlık personeli yeni yıl ile birlikte artan iyileştirmeler ile önemli seviyelerde arttı. Nitekim geçtiğimiz yıl sadece ebe maaşı 4 bin kusur rakamlarında idi. Ancak yeni yıl ile birlikte pandemi sonrası meydana gelen ağır çalışma şartları sonrası Sağlık Bakanlığı önemli iyileştirmelere imza attı.

Ebe Maaşı Özel Hastanelerde Asgari Ücrete Göre Veriliyor

Bu çerçevede özel kuruluşlarda çalışan ebelerde mevcut. Bu çalışanların maaşları da en az asgari ücret üzerinden alıyorlar. Nitekim bu yıl artan fiyatlarda asgari ücret en çok artan rakamlara neden olmuştu. Bu sebeple ebelerin maaşları da önemli artışlar yaşadı. Yapılan duyurusu sonrası güncel fiyatlar içerisinde ne kadar alınacağı sorgulanmaya başlandı.

Maaşlarda Sendikaların Talepleri Artış İçin

Sağlık sektörü son zamanlarda önemli sınavlar veriyor. Bu çerçevede ebesinden acil tıp teknisyenine kadar tüm çalışanlar yoğun bir tempoda sağlık hizmeti vermeye çalışıyorlar. Bu sebeple önemli mesai yapan sağlıkçılara maaşlar ve diğer hususlarda yeni iyileştirmeler sürekli gündemde. Sendikaların talepleri de hep bu yönde oldu.

ebe maaşı ne kadar

Nasıl Ebe Olunur?

Ebe olmak isteyen kişiler doğal olarak Üniversite sınavına girmeli ve yüksek puan alarak belli üniversitelerin fakültelerine yerleşmelidir. Bu çerçevede ebelik taban puanları bellidir. Bunlar;

  • KTO Karatay Üniversitesi 344,1566
  • Marmara Üniversitesi 340,6955
  • İstanbul Cerrahpaşa Ünieversitesi 337,8812
  • Ankara Üniversitesi 332,7506
  • İstanbul Medipol Üniversitesi 330,7883
  • Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 328,5595

Dört yıllık fakülte eğitimi sonrasında ebelik lisans mezunu olan kişiler ebe unvanı alırlar. Bu çerçevede eğitim sırasında da gerekli stajı aldıkları için özel ve devlet hastanelerinde ebelik yapabilirler. Devlet hastanelerinde görev alabilmeleri için de KPSS’ye girmeli ve yüksek puan alarak mülakata girmeli ve buradan da iyi puan alarak sıralamada yerleşmelidir.

Ebe Maaşı Ocak ayında yapılan yeni düzenleme sonrası ve 657 DMK’ya bağlı memurlara yapılan zamlar sonrasında yaklaşık 9 Bin Lira civarlarındadır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER