Ne Kadar Haberleri

2023 Endonezya Asgari Ücret Ne Kadar? Kaç TL, Euro, Dolar.

2023 Endonezya Asgari Ücret Ne Kadar? Kaç TL, Euro, Dolar.
Bu haber 03 Ocak 2023 - 20:38 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Rakamların belirlenmesinden sonra tüm ülkelerde olduğu gibi Endonezya Asgari Ücret ne kadar olduğu sorusu gündemde. Burada çalışan ve çalışmayı düşünen bir çok Türk bulunuyor. Bu anlamda Endonezya gelişmiş mi? Ucuz mu? Yaşanılabilir bir yer mi merak ediliyor.

Yıl sonu ve başlarında yeni yıl ile birlikte özellikle düşük gelire sahip kesim yeni alacakları maaşlar hakkında bilgi edinmek istiyor. Bunlardan birisi de Endonezya. Güncel olarak alınan ücretler, ödemeler ve asgari ücrette yapılan iyileştirmeler var mı? Nasıl bir avantajı olur merak konusu.

Endonezya Asgari Ücret 2023 Maaşları Ne Kadar Oldu?

Yeni yıl ile birlikte Endonezya Asgari ücreti tutarı netlik kazandı. Buna göre 2023 Ocak ay’ı itibariyle çalışanlar 250 Euro yanı 4 bin Endonezya Rupisi asgari ücret kazanacak.

Endonezya Asgari Ücret 2022 Tutarı Açıklandı

Tüm ülkelerde olduğu gibi iki yıl yaşanılanlar sonrası pahalılık Endonezya’da da yaşandı. Bu ülkenin para birimi Rupi. Ülke az gelişmiş ülkeler arasında kendisine yer buluyor. Kendi para birimi bir yana ülkede ödenecek tutarlarda Euro ve Dolar ile açıklanıyor. Bu anlamda yeni açıklanan Endonezya Asgari Ücret tutarı da 120 Euro oldu. Çok düşük olan bu tutar hiçbir kesimi memnun etmedi. Yüksek eğitim görmüş mühendis ve mimar gibi unvana sahip kişiler burada 470 Euro bir dişçi ise yaklaşık 150 Euro para kazanıyor. Ancak bir inşaat ustasının ise yaklaşık 300 Euro kadar kazandığı belirtiliyor.

endonezya asgari ücret

2023 Endonezya Asgari Ücret

Az Gelişmiş Ülkelerden Birisi

Düşük gelire sahip Endonezya Asgari Ücret çalışanları pandemi süreci sonrasında yaşanan pahalılık nedeniyle önemli artışlar bekliyordu. Örneğin ülkemizde asgari ücrete yüzde elli zam yapıldı ve bu oran beklentileri karşılamaya yönelik olarak iyi derecede. Her ne kadar sürekli yaşam şartları ağırlaşsa da enflasyonun önemli artışlar gösterdiği ülkemizde de buna ihtiyaç vardı. Nitekim Endonezya halkı da bu artışların yapılması beklentisindeydi.

Endonezya mı Ucuz Türkiye mi?

Endonezya çok gelişmiş bir ülke olmamasına karşın Gayrisafi Yurtiçi Hasıla Miktarına baktığınız zaman dünya genelinde kendisine onaltıncı sırada yer bulmuş. Ancak burada 500 gram ekmek 1,10 dolara satılıyor. Bu oran Euro bazında ise 1. Türk lirasına çevirdiğinizde ise yaklaşık olarak 20 tL ücret yapıyor. Bu sebeple bu ülkenin çok pahalı bir yer olduğunu söylemek doğru olur. Karşılıklı olarak incelediğinizde ekmek ülkemizde ucuz olabilir. Ancak bazı ürünlerinde bu ülkede ucuz olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Teknik olarak bakıldığında ülkemizde çalışanlar daha yüksek tutarda maaşlar aldığını söylemek mümkün. Endonezya Asgari Ücret sizleri tatmin edecek kadar yüksek tutarda değil. Bu sebeple çalışmayı düşünen kesimin bunun üzerinde daha ayrıntılı durması gerektiğini belirtmek doğru olur.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER