Ne Kadar Haberleri

2022 Macaristan Asgari Ücret Ne Kadar Oldu? Kaç Euro?

2022 Macaristan Asgari Ücret Ne Kadar Oldu? Kaç Euro?
Bu haber 09 Ocak 2022 - 12:52 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Tarihsel açıdan bizim içinde bir geçmişi olan Macaristan bir orta Avrupa ülkesi. Söz konusu Avrupa olunca bakış açısı değişiyor ve burada yaşamak kaliteli mi, ucuz mu? İş açısından nasıl? Macaristan Asgari Ücret ne kadar? Gibi bir dizi soruyla karşılaşıyoruz.

Macaristan Asgari Ücret Yeni Yılla Zamlandı.

Ülke’de osmanlı’nın dolayısıyla Türk imzasını taşıyan bir çok yapıyı görürsünüz. Bu anlamda da evinizde hissedebilirsiniz. Ancak buraya yaşama izni, çalışma izni kolay olmayan hususlardan birisi. Yaklaşık 10 milyon nüfus ile Başkent Budapeşte en çok ziyaret edilen gezilen yerlerden. Burada Osmanlı’dan kalan en fazla eseri de görebilirsiniz.

Macarisan Asgari Ücret Kaç Fronti, Kaç Lira

Avrupa ülkesi olmasına karşın burada kendi para birimleri Macar Forinti kullanılıyor. Ülkemizde olduğu gibi Macaristan’da ekonomik krizler neticesinde kendi para birimleri oldukça düşük seviyelerde. Güncel olarak aylık Macaristan Asgari ücret ortalama 167 bin Macar Forinti maaşları, yaklaşık 556 dolar ve 7 bin 348 liradır. Yani Türk Lirası olarak aylık kazançları 7 bin 348 TL.

macaristan asgari ücret

Macaristan’da Gıda Fiyatları Kaç Lira

Macaristan’da yaşayan kişiler günlük yaşamlarını idame ettirmek üzere gündelik hayatta harcayacakları gıda masrafları da özetle şu şekilde,

  • Ekmek 134,81 Macar Fronti 5,89 TL
  • 12 Li Yumurta 550 Macar Fronti 24,2 TL
  • 1 Litre Süt 265 Macar Fronti 11,66 TL
  • 1 Kg Domates 637 Macar Fronti 28,02 TL
  • Marul 327 Macar Fronti 14,38 tL
  • Soğan 306 Macar Fronti 13,46 TL
  • Patates 284 Macar Fronti 12,49 TL
  • Elma 368 Macar Fronti 16,19 TL

Verilen bu rakamlar Macaristan’da yaşanabilecek düzeyde olduğunu gösteriyor. Ancak burada en yüksek kalemin de barınma gideri olduğunu söylemeliyiz.

Macaristan’a Türkiye’den Gidenler Ne Kadar Kazanıyor?

Macaristan Asgari Ücret tutarı dışında çalışan kesimlerde var. En düşük maaşlar 125 Bin Fronti ve 415 Dolar oluyor. Ortalama en yüksek maaşlarında yaklaşık 2 milyon Fronti olduğu belirtiliyor. Bir doktor aylık 1 milyon 160 bin Fronti kazanıyor. Hemşireler yaklaşık 306 bin Fronti, inşaat mühendisleri ortalama 225 bin Fronti kazanç sağlıyor.

Macaristan Asgari Ücret bir yana Türkiye’den çalışmaya gidenler yaklaşık 397 bin Macar Fronti kazandığı belirtiliyor. Öğretmenler ise yaklaşık 250 Bin Fronti ile önemli kazanç sağlıyor. Gelir ve gider muhasebesi ile burada çalışma izni almak mantığı sonrası çalışmaya gidilebilir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER