Ne Kadar Haberleri

2022 Malta Asgari Ücret Ne Kadar Oldu? Kaç Euro?

2022 Malta Asgari Ücret Ne Kadar Oldu? Kaç Euro?
Bu haber 09 Ocak 2022 - 12:22 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yeni yıl maaşlara yapılan zamlarla geldiği için herkes alacağı geliri merak ediyor. Bu gelirlerin başında emekçilerin aylıkları yer tutarken gündemde Malta Asgari Ücret ne kadar sorusu da bu ülkeye gitmek ve çalışmak isteyenler tarafından araştırılıyor.

Malta Asgari Ücret Zamlandı

Tarih olarak bize yakın olan ülke ve adalardan olan Malta gündemde popüler yerlerden birisi. Yeni yıl ile Türkiye’da asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam bir çok kesimde memnuniyet yaratırken yurt dışı çalışma isteği olan kişilerde az değil. Bu çerçevede kısa sürede çok daha para kazanmak için Malta ülkesini tercih edenlerde mevcut. Bu sebeple gitmeden önce Malta Asgari ücret muhtemel alacakları tutarı belirlediği için ne kadar diye sorgulanıyor.

Malta Asgari Ücret Maaşı Ne Kadar?

Malta bir Avrupa ülkesi. Burada EURO geçiyor. Bu çerçevede 2022 yılında Malta’lılar aylık asgari maaş olarak 785 Euro alıyordu. Dolar olarak bu tutar 962 Dolardı. Bu rakam üzerinden yaşayanlar için çokta ekonomik bir ülke olduğunu söylemek yanlış olur.

malta asgari ücret

Nitekim burada kira gibi barınma giderleri de çok yüksek tutarlarda. İş Bulma olasılığı Avrupa ülkesi olduğu için çalışma izni almak zor. İzin alanların da kısa süreli çalışma hayatı olduğunu söylemek mümkün. Buradan iş alan müteahhitlerin de oraya işçi götürdüğü biliniyor. Bu sebeple barınacak yer ve yemek gibi hususlar da götürenler karşılayabiliyor.

Malta’da Harcamalar

Malta’da çalışacak kişiler işin durumuna göre fazla maaş alabilir. Örneğin bir garson daha çok para kazanıyor. Asgari ücret güncel 780 Euro civarlarında iken garsonlar 840 Euro civarlarında kazanıyor. Tüm bunlar bir yana Malta Asgari Ücret kazancı ile harcama yapacağınız tutarlar yaklaşık şu şekilde,

  • Restoranda 1 kişilik yemek 15 Euro
  • İyi bir restoranda 2 kişi yemek yerseniz 50 Euro
  • Mc Donalds Menü 8 Euro
  • Sütlü kahve 2 Euro
  • 1 Kola 1,64 Euro
  • Küçük şişe su 1,05 Euro

Burada modern yaşamak adına önemli deneyimler yaşayabilirsiniz. Güzelliği ve doğası ile harika bir yer. Çok kalabalık bir yer olmamasına rağmen yaz aylarında turist sayısı artıyor. Avrupa ülkesi ve finansal açıdan yaşanabilir. Fakat geliriniz giderlerinizi de karşılamayabilir. Bu sebeple Malta Asgari Ücret tutarı sizi memnun etmeyecektir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER