Ne Kadar Haberleri

Microsoft Çalışanlarının Maaşları Ne Kadar Oldu?

Microsoft Çalışanlarının Maaşları Ne Kadar Oldu?
Bu haber 18 Ocak 2022 - 12:35 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bill Gates’in çalışanlarına vermiş olduğu maaşlar hakkında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Microsoft şirketinde teknik açıdan önemli rolleri paylaşan çalışan kadınlar şirkette haksızlığa uğradığını iddia ederek bu durumu belgelendirmek adına 1200 kişiden fazla çalışanın maaş bilgisi piyasaya sızdırıldı. Microsoft çalışanlarının maaşları çalışan çalışmayan herkes tarafından merak ediliyor.

Microsoft Çalışanlarının Maaşı Yaklaşık 200 Bin Kişi Çalışıyor

ABD’de yaklaşık 200 bin çalışanı istihdam ederek önemli bir istatistik sahibi olan Microsoft son zamanlarda çalışanlarına ayrımcılık iddiaları ile çalkalanıyor. Bu durumda özellikle kadın çalışan personeller ayrımcılığın kanıtı için yaklaşık 1200 kişinin maaş bilgilerine ait verileri sızdırdı.

Bilgi sızdırımı sonrası Microsoft şirketinde çalışanların ne kadar maaş aldığına dair bir fikir edinilmesi mümkün hale geldi. Bu sızdırılan bilgiler dahilinde maaş tablosu ve vize başvuruları da belirlenmiş oldu. Söz konusu veriler çalışanların maaş ve terfi için eşitsiz olarak çalıştığını gözler önüne serdi.

Microsoft Çalışanların Özellikle Kadın Çalışanlar Şikayetçi

Sızdırılan veriler sonrası kadın çalışanlar maaş ve terfi ayrımcılığının son bulması için taleplerini dile getirdi. Sızdırılan verilerde çalışanların yıl boyunca ne kadar çalıştığı yer aldı. Burada en az kazanan kesimin yazılımcı, kalite mühendisleri ve çözüm mimarları olduğu görüldü.

Microsoft çalışanı kadınlar toplantılar dışında tutulduklarını, projelerde erkeklerin arkasında kaldıklarını, kadınlar adına konuştuklarını ve kasıtlı olarak kadınların fikirlerinin görmezden gelindiği belirtiyor.

microsoft çalışanlarının maaşları

Çalışan Maaşları Şu Şekilde

Piyasaya sızan maaş bilgilerinde kazanılan tutarlar hakkında bilgilerde şu şekilde kayda girdi.

  • Yazılım Mühendisi yıllık ortalama 185 Bin dolar
  • Mühendislerin en yüksek kazancının 500 Bin dolara kadar çıktığı belirtiliyor.
  • Giriş seviyesi mühendislerin 132 bin 900 Dolar
  • Kıdemli Mühendis maaşlarının ise 217 bin dolardan başladığı verilerde görülüyor.
  • Üst düzey yöneticilerin 250 bin dolar yaklaşık maaş aldığı

microsoft

Yapılan istatistiki araştırmalar ile veri analizi sonrası Microsoft’ta çalışan en yüksek yönetici maaşının yıllık 250 bin dolar olduğu görüldü.

Çalışan kadınların sızdırmış olduğu Microsoft elektronik tablosu bir çok veriyi de gözler önüne serdi. Yöneticilere 250 bin dolar maaş vermesine karşın bazı mühendislerin ücretlerinin çok daha yüksek olduğu görüldü. Bu aşamada yabancı çalışma ofislerinde vizelerden alınan maaşlar ile yabancı işçilere ödenen ücretler hakkında da veriler bulunuyor. Maaşlar ile ne kadar oldu sorularınız ve diğer hususlarda sayfalarımızdan yararlanabilirsiniz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER