Ne Kadar Haberleri

2023 Özel Okul Öğretmen Maaşları Ne Kadar Oldu?

2023 Özel Okul Öğretmen Maaşları Ne Kadar Oldu?
Bu haber 28 Aralık 2022 - 5:24 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yeni yıl ile birlikte güncellenen maaşlar içerisinde 2023 Özel Okul Öğretmen Maaşları bulunuyor. Bu aşamada ödemeler için genel olarak 2023 Asgari Ücret tutarı ele alınıyor. Ancak öğretmenin uzmanlığı ve kıdemine göre bu tutar çok daha yüksek tutarlarda olmaktadır.

2023 yılı Türkiye ve dünya ülkeleri açısından iyi geçmedi. Sağlık başta olmak üzere ekonomi açısından bozulan bir küresel ekonomi yapısından bahsetmek doğru olur. Bu gelişmeler eşliğinde elbette Türkiye’de MB’nin faiz indirimi sonrası kurlarda oluşan dalgalanmalar ile hükümet asgari ücrete önemli bir iyileştirme yaptı.

2023 Özel Okul Öğretmen Maaşları Nasıl Belirleniyor?

Türkiye’de özel okullarda öğretmenlik yapan eğitim camiası sözleşmeli olarak çalıştıkları için burada aldıkları maaşlar asgari ücret tutarından çok farklı olarak hesaplanıyordu. Burada ciddi gelirlerin olmasına karşın çok az ücretle çalışanlarda bulunuyor. Hatta eğitim öğretim yılı başında atılan imzalar sonrasında yeni açıklanan asgari ücret ile arasında önemli bir uçurumlar söz konusu oldu. Asgari ücretten fazla almalarına karşın yeni ücretin açıklanması ile aşağılarda kazan özel okul öğretmen maaşları güncelleme yapılan gelirler arasında oldu. Bu aşamada öğretmenin görev yaptığı okul idaresi ve yönetimi de alınacak maaşların hesaplanmasında önemli karar mercii oldu.

özel okul öğretmen maaşları

2023 Özel Okul Öğretmen Maaşları

Devlet Okullarından Daha Az Alıyorlar

Türkiye’de binlerce özel okul bulunuyor. Bu anlamda devlet okullarına atanamayan öğretmenlerin daha çok görev yaptığı özel okullarda maaşlarda normal devlet okullarının altında kalıyordu. Meslek sahibi olmak açısından önemli bir etken olan özel okullarda maaşlar asgari ücretler ile artış göstermiş olsa da, bir devlet okulundaki kadar olmuyor ve ek ders ücreti de alınmıyor. Bunun üzerine çalışma koşulları daha ağır hissediliyor. Nitekim hafta sonu ve mesai sonrası gibi hususlarda çalışmalar bulunuyor.

Özel Okullardaki Öğretmenler Ne Kadar Maaş Alıyor?

öğretmen maaşları

2023 Özel Okul Öğretmen Maaşları

Özel okul öğretmen maaşları genel itibarla asgari ücret üzerinden veriliyor. Ne kadar oldu sorusunun cevabı bunun üzerinden gidilebilir. Burada yeni açıklanan ücret tutarı 8 bin 506 TL oldu. Bu anlamda da en az alan özel okullarda faaliyet gösteren öğretmenlerin maaş tutarı da bu şekilde gerçekleşecek. Ancak öğretmenin talep edilirliği, deneyimi ve daha çok aranılıyor olması nedeniyle bazı özel okullar öğretmenlerine daha çok maaş verebiliyor. Bu da öğretmenin deneyimi sonrasında gerçekleşiyor.

Tam mesai çalışan ile part time dediğimiz zamanlı çalışan öğretmenlerde söz konusu oluyor. Bazı branş öğretmenleri haftada 40 saat derse girmek yerine çok daha az derse girebiliyor. Bu durumda alacakları maaşlarda farklılık gösteriyor. Yeni göreve başlayan öğretmenlerin asgari ücretten aldığı ve sonraki yıllarda daha çok artış gösteren okullarda bulunuyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER